Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten rokerer rundt efter farvel til miljøprofil

En række ordførerskaber skifter hænder i Enhedslisten efter Maria Reumert Gjerdings afgang.

En række ordførerskaber skifter hænder i Enhedslisten efter Maria Reumert Gjerdings afgang.
En række ordførerskaber skifter hænder i Enhedslisten efter Maria Reumert Gjerdings afgang.

I tirsdags var der skiftedag i et af Enhedslistens kontorer i Provianthuset, hvor partiets folketingsmedlemmer holder til.

Maria Reumert Gjerding, der hidtil har været partiets ordfører på blandt andet klima, miljø og grøn omstilling, er blevet valgt som præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Hun har derfor nedlagt sit folketingsmandat, som i stedet er blevet overtaget af Øjvind Vilsholm.

I den forbindelse har partiets folketingsgruppe rykket rundt på de ordførerskaber, som Maria Reumert Gjerding tidligere sad på.

Øjvind Villsholm bliver ny natur- og miljøordfører, mens Søren Egge Rasmussen fremover skal repræsentere partiet i sager om klima, landbrug og dyrevelfærd.

Endelig får partiets økonomi- og erhvervsordfører, Pelle Dragsted, fremover også ansvar for at tegne Enhedslistens politik inden for grøn omstilling.

»Hvis vi for alvor skal i mål med den grønne omstilling, bliver vi tvunget til at integrere klimakampen bedre i alle vores øvrige politikområder.«

»Derfor binder vi nu de dagsordner tæt sammen ved at gøre Pelle Dragsted til ny ordfører for grøn omstilling,« siger gruppeformand Jakob Sølvhøj.

Øjvind Vilsholm bor i Farum og har været folketingskandidat for Enhedslisten siden 2010.

Han arbejder som politisk konsulent i Dansk Magisterforening og blev i efteråret for tredje gang valgt til kommunalbestyrelsen i Furesø Kommune.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.