Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten opfordrer til nye gymnasie-forhandlinger

I kølvandet på sammenbruddet i forhandlingerne om en ny gymnasiereform opfordrer Enhedslisten regeringen til at gå sammen med venstrefløjen.

Efter forhandlingerne om en ny gymnasiereform onsdag brød sammen, bør undervisningsminister Christine Antorini (S) invitere Enhedslisten og SF på en kop kaffe og nye forhandlinger.

Det er opfordringen fra uddannelsesordfører Rosa Lund (Ø).

»Vi vil gerne være med til at lave en aftale om gymnasiet, og derfor opfordrer jeg Christine Antorini til at invitere Enhedslisten og SF til en ny forhandlingsrunde. Når højrefløjen ikke vil være med, så bør regeringen bruge sit flertal,« siger hun.

Partierne er bundet af et forlig, der betyder, at der ikke umiddelbart kan laves ændringer, hvis et forligsparti siger nej. Rosa Lund har en løsning på den udfordring:

»Nu er der jo snart valg, så kan vi lave en aftale, og hvis vi får et rødt flertal igen efter valget, træder aftalen i kraft.«

Partierne er uenige om, hvad der skal kræves for at lade den unge begynde på gymnasiet. Venstre og Konservative ønsker et karakterkrav på 4, hvilket regeringen mener er for højt.

»Jeg synes ærlig talt, det er lidt pjattet af højrefløjen, at den nu bare siger, at det hele handler om adgangskrav, fordi det gør det selvfølgelig ikke. Højrefløjen har stillet sig på bagbenene i forhandlingerne, og spørgsmålet er, om de overhovedet ønsker en aftale,« siger Rosa Lund og uddyber:

»Der er gået valgkamp i forhandlingerne, og det synes jeg, gymnasiet er alt for vigtigt til. Det er afgørende, at der bliver lavet en god aftale om gymnasiet, så vi kan forbedre vores gymnasiale uddannelser og sikre, at alle unge, uanset hvilken baggrund de har, kan få en ungdomsuddannelse«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.