Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten om Elbæk-forsvar: Ordkløveri af værste slags

Kulturminister Uffe Elbæk (R) anklages af Enhedslisten for at bruge samme ”tricks”, som VK-regeringens ministre.

Folketingets Kulturudvalg har kaldt kulturminister Uffe Elbæk (RV) i samråd dels om forsøgsuddannelsen i ny cirkus, dels ministerens arangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK).
Folketingets Kulturudvalg har kaldt kulturminister Uffe Elbæk (RV) i samråd dels om forsøgsuddannelsen i ny cirkus, dels ministerens arangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen går på ny i rette med kulturminister Uffe Elbæk (R), som her til morgen på sin facebook-profil afviser, at han har ændret forklaring i sagen om misbrug af offentlige midler i Kulturministeriet.

Uffe Elbæk afviser, at der er tale om to forskellige forklaringer, når han på samrådet medgav, at han blevet advaret af sine embedsmænd mod at holde flere arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet, hvor hans partner arbejder, mens han før samrådet forklarede, at embedsmændene havde bakket op om arrangementerne.

Men i Enhedslisten, som kan trække støtten til Uffe Elbæk og dermed fyrer ministeren, køber man ikke den udlægning.

- Det er rigtigt ærgerligt, at han ikke fremlægger hele sagen korrekt. Det er ordkløveri af værste slags, når han siger, at der ikke har været nogen debat om de første fem møder, men undlader at sige, at efter de første fem møder, da var der en debat, som førte til, at man ikke lavede et sjette arrangement. Det ville have været uendelig meget klogere af ham, hvis han havde sagt det fra starten af samrådet. Så ville meget nok have formet sig anderledes, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

Uffe Elbæk skriver ellers på facebook, at han ikke har ændret forklaring, men at han svarer på to forskellige spørgsmål?

- Jo, men han er ikke den første minister, som forsøger at slippe om ved den slags spørgsmål ved at sige, at spørgsmålet var for upræcist formuleret. Det var sådan nogle tricks den tidligere regerings ministre brugte. I virkelighedens verden misinformerede de, men formelt set havde de svaret nogenlunde rigtigt. Vi synes en minister er forpligtet til at svare så fyldestgørende som muligt. Den mulighed benyttede han sig ikke af.

Hænger ministeren i en tynd tråd her?

- Det siger alle kommentatorerne jo, at han gør. Nu får Rigsrevisionen lavet en undersøgelse, og så kan jeg ikke sige noget om det før, vi har fået den undersøgelse. Men det er klart, at enhver minister, som bliver udsat for, at et flertal i Folketinget beder om at få gennemført en undersøgelse af statsrevisorerne, har bragt sig selv i en vanskelig situation, siger Per Clausen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.