Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Narkotest krænker elever

Gymnasier skal ikke teste elever for narko eller alkohol, lyder det fra Enhedslistens undervisningsordfører. Det krænker elevernes privatliv, mener hun.

Det krænker gymnasieelevernes privatliv at blive udsat for en narkotest, erklærer Enhedslistens undervisningsordfører Rosa Lund (Ø).

Hendes reaktion kommer, efter Berlingske tirsdag kan fortælle, at mindst fire gymnasier har indført mulighed for at teste elever for narko eller alkohol. Et femte gymnasium sender eleverne direkte til test ved kommunens misbrugscenter, hvis der er stærk mistanke om, at en elev er påvirket, skriver avisen.

Men det er at gå over stregen, mener man altså i Enhedslisten.

»Jeg synes, det er krænkende og mistænkeliggørende med den slags test, hvor man bevæger sig ind i elevernes privatliv,« siger Rosa Lund.

Hun mener ikke, at problemet med påvirkede elever kan berettige et så »drastisk tiltag« som en narkotest.

»Det er jo ikke sådan, at helt almindelige gymnasieelever møder fulde op i skolerne. Det er ikke et udbredt problem, og derfor synes jeg, det er et ret drastisk skridt at tage,« siger Enhedslistens undervisningsordfører.

Hvis en elev har et problem, er det bedre, at skolen tager en snak med eleven og forældrene, lyder det fra Rosa Lund, der ikke selv ville stille op til en narkotest:

»Jeg ville selv sige nej til at medvirke ved sådan en test,« siger ordføreren, der opfordrer gymnasier, som har indført eller overvejer at indføre test, til at droppe det.

»Jeg er helt med på, at vi har selvejende gymnasier, men når man på den måde krænker elevernes privatliv, synes jeg godt, vi kan blande os,« siger Rosa Lund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.