Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Mette Frederiksen skal redegøre for Kronprinsens bro-tur

Hvem er det, der giver tilladelse til, at kronprins Frederik må ignorere politiet og Sund og Bælts henstillinger og krydse en stormlukket bro? Det beder Enhedslisten nu justitsministeren om at svare på.

Flere vidner så angiveligt Kronprins Frederik krydse den stormlukkede Storebæltsbro natten til søndag, mens 300 biler blev tilbageholdt på grund af kraftige vindstød. På billedet ses kronprinsen i 2011. (Foto: Jeppe Michael Jensen/SCANPIX DANMARK 2011)
Flere vidner så angiveligt Kronprins Frederik krydse den stormlukkede Storebæltsbro natten til søndag, mens 300 biler blev tilbageholdt på grund af kraftige vindstød. På billedet ses kronprinsen i 2011. (Foto: Jeppe Michael Jensen/SCANPIX DANMARK 2011)

Når kronprinsen ignorerer alle henstillinger fra myndighederne om faren ved at krydse Storebæltsbroen, hvem giver så tilladelsen?

Det spørger Enhedslistens transportordfører og medlem af Retsudvalget, Henning Hyllested (Ø), nu justitsminister Mette Frederiksen (S) om.

»Det er helt vildt og helt ude i hampen. Han har jo forbrudt sig mod alle de henstillinger, der i sådan en situation. Jeg vil vide, hvem der egentlig har givet ordre til det her. Hvem kan stå over, at Sund og Bælt og politiet giver ordre til, at der ikke må køres over broen? Og hvad er årsagen til, at man skal gøre det,« spørger Henning Hyllested, der sender spørgsmålene videre til justitsministeren gennem Retsudvalget.

Henning Hyllested mener, at Kronprinsen sætter folks velvillighed og tålmodighed med Kongehuset på alvorlig prøve.

»Ved at ignorere henstillingerne udstiller man meget meget tydeligt, at man er højt hævet over pøblen, som holder i kø og pænt må vente. Det er helt utidigt at gøre sådan noget. Og på den anden side, så sætter han både sit eget liv og andres liv i fare, hvis man skulle ud i en redningsaktion. Og så vidt jeg ved kørte togene stadig over Storebælt,« siger han.

Berlingske Nyhedsbureau har forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Mette Frederiksen, der ikke ønsker at kommentere sagen på nuværende tidspunkt.

Både Kongehuset og PET beklager, at Krone 7 krydsede den lukkede bro to gange.

»Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen,« siger kommunikations- og pressechef for kongehuset, Lene Balleby.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.