Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Kritik af Dong-salg er begmand til Corydon

Finansministeriet får hård kritik for, at centrale dokumenter om salget af dele af Dong ikke kan findes frem.

»Det er en meget alvorlig begmand til Bjarne Corydon (daværende finansminister, red.). Men i lige så høj grad til de andre partier, der stod bag aftalen,« siger Pelle Dragsted (EL) i en pressemeddelelse.
»Det er en meget alvorlig begmand til Bjarne Corydon (daværende finansminister, red.). Men i lige så høj grad til de andre partier, der stod bag aftalen,« siger Pelle Dragsted (EL) i en pressemeddelelse.

Det er meget hårde ord, siger finansordfører Pelle Dragsted (EL) om en ny beretning om salget af dele af Dong.

Rigsrevisionen finder det "meget utilfredsstillende", at centrale dokumenter om Dong ikke optræder i Finansministeriets sager.

Samtidig får Finansministeriet også kritik fra Statsrevisorerne, der kan udtale kritik af ministre, ministerier og andet.

Og denne kritik skal tages alvorligt, mener Pelle Dragsted.

»Det er dybt bekymrende, at Finansministeriet ikke kan redegøre for centrale dele af forløbet.«

»Det er en meget alvorlig begmand til Bjarne Corydon (daværende finansminister, red.). Men i lige så høj grad til de andre partier, der stod bag aftalen,« siger han i en pressemeddelelse.

Det er ikke mindst trist, fordi den daværende SRSF-regering var advaret, mener han.

»De havde muligheden for at bremse salget, men tromlede bare frem i stedet for at lytte til kritikken og protesterne fra store dele af befolkningen,« siger han.

Alternativets finansordfører, Josephine Fock, er enig i kritikken.

»Det er total mangel på åbenhed og et kæmpe demokratisk problem, at det viser sig, at der er dokumenter, som ikke ligger i sagen.«

»Mere åbenhed kunne have gjort, at man var klar over, at Goldman Sachs havde nogle penge i skattely,« siger Josephine Fock.

Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen har et andet fokus.

Han mener, at Socialdemokratiets tidligere finansminister kan ånde lettet op. Han er nemlig endegyldigt blevet frifundet for at have solgt Dong for billigt, lyder det.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.