Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten kræver Tom Behnkes afgang

Retsordfører Pernille Skipper mener, at Tom Behnke straks må gå af som formand for Rådet for Sikker Trafik, efter at Rigsrevisionen i en rapport har skrevet, at Behnke i strid med reglerne har givet rådets direktør, Anders Rosbo, en ulovlig lønforhøjelse.

Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo.
Den konservative retsordfører, Tom Behnke, har som formand for Rådet for Sikker Trafik givet lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse til rådets direktør, Anders Rosbo.

Det bør som minimum koste Tom Behnke (K) posten som formand for Rådet for Sikker Trafik, efter at Rigsrevisionen i en rapport har skrevet, at Behnke i strid med reglerne har givet rådets direktør, Anders Rosbo, en gylden kontrakt.

Kravet om at gå af kommer fra Enhedslisten, som finder det stærkt kritisabelt, at Tom Behnke ikke har orienteret Justitsministeriet eller forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, inden Rosbos kontrakt blev ændret, som vedtægterne ellers dikterer.

- Behnke har både misbrugt sin position og skatteborgernes penge, og han har overtrådt vedtægterne. Derfor kan han absolut ikke blive siddende på posten. Han må fjernes, hvis han ikke går frivilligt, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Jyllands-Posten.

En alvorlig sag

SFs retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, kalder det en »alvorlig sag«, men vil endnu ikke kræve Tom Behnkes afgang som formand for Rådet for Sikker Trafik.

- Når Rigsrevision retter en kritik, så skal man spidse ører, og det her ser alvorligt ud. Derfor er jeg også glad for, at man nu undersøger til bunds, hvad der er omstændighederne i denne sag, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Berlingske Nyhedsbureau.

- Jeg vil være varsom med at sige noget om konsekvenserne. Det er justitsministerens bord. Jeg synes, det er godt, at det her bliver undersøgt, og når undersøgelsen foreligger, så må vi se, hvad konsekvenserne skal være, siger hun.

SFeren tilføjer, at hun forventer, at justitsminister Morten Bødskov (S) vil tage »de nødvendige skridt, hvis der skal være nogen, inden undersøgelsen foreligger«.

Socialdemokraternes statsrevisor, Mogens Jensen, afventer ligeledes Kammeradvokatens undersøgelse, men kritiserer forløbet omkring Anders Rosbos kontrakt.

- Det, som er foregået, er stærkt problematisk og belastende for formanden, fordi han har handlet på helt egen hånd og i strid med almindelige vilkår, siger Mogens Jensen til Jyllands-Posten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Tom Behnke eller hans partiformand, Lars Barfoed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.