Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten klar til at sende lavtuddannede på tidlig pension

Der er roser fra Enhedslisten til fagforbundet FOAs forslag at gøre forskel på pensionsalderen, så danskere med ingen eller kort uddannelse kan trække sig tidligere tilbage.

FOA har fat i den lange ende, når forbundet vil tilbyde danskere med korte uddannelser i lavtlønsjob tidligere pension end læger og jurister.

Sådan lyder det fra Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted (Ø), der er klar til at se nærmere på forslaget, som skal skabe mere lighed i det danske samfund.

»FOA har en vigtig pointe, fordi den efterløns- og tilbagetrækningsreform, der blev vedtaget, ikke tager højde for den forskel i levealder, der er mellem folk med lange og korte uddannelser. Man har reelt sikret højtuddannede en længere tid på pension,« siger han.

»Man burde rulle reformen tilbage, men i første omgang er det fint at lade nogle trække sig lidt tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet,« siger finansordføreren og henviser til den reform, der blev indgået af VK-regeringen, Dansk Folkeparti og de Radikale i 2011.

Pelle Dragsted peger på, at en del af finansieringen til at give lavere tilbagetrækningsalder kunne findes ved at sløjfe selskabsskattelettelser og topskattelettelser.

»Politik handler om prioriteringer. Og jeg havde hellere set, man havde brugt pengene fra skattelettelser til at tilgodese sosu-assistenter, lagermedarbejdere og andre, der har været lang tid på arbejdsmarkedet,« siger han.

I sidste måned blev Danmark kåret som klodens mest lige samfund af OECD, men alligevel er der brug for at skabe yderligere lighed, mener man i Enhedslisten.

»Danmark ligger godt i forhold til mange andre lande. Men der er nu mange rapporter, der viser, at vi ikke længere er nummer ét. Så jeg mener, at vi skal være opmærksomme på stigende ulighed,« siger Pelle Dragsted.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.