Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten klar til at hjælpe i Syrien efter Assad

En fredsbevarende styrke med dansk deltagelse i Syrien kan ifølge Enhedslisten blive nødvendig, når der engang bliver fred.

Syriske oprørere holder vagt ved et checkpoint i Aleppo's gamle bydel. En sådan opgave kunne måske overtages af danske soldater, hvis Folketinget beslutter sig for at sende soldater til Syrien.
Syriske oprørere holder vagt ved et checkpoint i Aleppo's gamle bydel. En sådan opgave kunne måske overtages af danske soldater, hvis Folketinget beslutter sig for at sende soldater til Syrien.

Regeringens støtteparti er lige så åben som udenrigsminister Villy Søvndal (SF), når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt Danmark skal sende soldater til Syrien, når - eller hvis - præsident Bashar al-Assad falder.

- Hvis der bliver en våbenhvile i Syrien, så kan vi godt forestille os, at der bliver indsat en FN-ledet fredsbevarende styrke, som sørger for, at parterne ikke ryger i totterne på hinanden, siger Enhedslistens Christian Juhl (Ø).

Muligheden for dansk deltagelse i en indsats i Syrien kom op at vende, da udenrigsministeren var gæst i »Hos Clement« på DR1 tirsdag aften. Her sagde Villy Søvndal, at han »bestemt ikke vil udelukke, at Danmark kan være med til at hjælpe det folk, som har mistet 60.000 mennesker og har spurgt, om der er et verdenssamfund derude, der vil hjælpe«.

Det er Socialdemokraterne med på, men fundamentet for en dansk deltagelse skal være fuldstændig på plads, inden vi sender danske soldater til det uroplagede land.

- Der skal være et klart FN-mandat, og der skal være en opfordring fra lokalbefolkning til, at vi rykker ind, siger forsvarsordfører Bjarne Laustsen (S).

- Der skal være en militærfaglig vurdering på, at vi kan løse opgaven. Og vi skal have en klar fornemmelse af, om det giver mening, hvor længe vi skal være der, og hvordan vi kommer ud igen, så vi bliver en del af løsningen og ikke en del af problematikken, fortsætter Bjarne Laustsen.

Villy Søvndal understregede tirsdag, at Danmark ikke vil deltage i en stabiliseringsstyrke, uden at Syriens nabostater er med på idéen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.