Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten kalder Pind i samråd om mørklægning

Justitsminister Søren Pind skal forklare manglende udlevering af oplysninger i betændt kvælstofsag.

Maria Reumert Gjerding, miljøordfører hos Enhedslisten, kalder artikel i Berlingske for en "alvorlig afsløring".
Maria Reumert Gjerding, miljøordfører hos Enhedslisten, kalder artikel i Berlingske for en "alvorlig afsløring".

Enhedslisten hiver justitsminister Søren Pind (V) i samråd om flere ministeriers håndtering af Berlingskes aktindsigter i oplysninger om blå bloks landbrugspakke.

Berlingske skriver, at flere ministerier i udleverede aktindsigter har forsøgt at hemmeligholde en lang række centrale oplysninger om blå bloks landbrugspakke over for offentligheden.

- Det her er endnu en ny alvorlig afsløring, som viser, at den samlede regering i forbindelse med landbrugspakken har brudt alle demokratiske spilleregler, siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, i en pressemeddelelse.

- Regeringen har manipuleret, vildtledt og løjet for Folketinget og nu også brudt offentlighedsloven.

Ministerierne har i aktindsigter til Berlingske fjernet omtrent fire femtedele af et 70-siders dokument. Ifølge Berlingske mener to eksperter, at der er blevet begået brud på offentlighedsloven.

- Der er tale om ren vildledning af offentligheden. Først var det Folketinget, som blev vildledt. Og nu er det så medierne, som er blevet forholdt oplysninger, som ikke kunne undtages for aktindsigt, siger Maria Reumert Gjerding.

- Men den her nye afsløring viser jo med al tydelighed, at det ikke kuner offentlighedsloven, som forhindrer åbenhed, men at regeringen og dens embedsværk direkte bryder reglerne for at forholde vigtige oplysninger fra offentligheden.

Statsministeriet har over for Berlingske ikke ønsket at kommentere historien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.