Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten kalder EU-aftale »tragisk«

EUs aftale om at styrke operation Triton er helt forfejlet og »tragisk«, fordi EU forsøger at holde flygtninge ude i stedet for at redde dem, lyder det fra Enhedslisten.

Enhedslistens Nikolaj Villumsen er utilfreds med EU-aftale.
Enhedslistens Nikolaj Villumsen er utilfreds med EU-aftale.

Torsdagens EU-aftale om at styrke indsatsen mod flygtningestrømmen i Middelhavet er kynisk og forfejlet.

Så kontant er kritikken fra Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Villumsen (Ø), der mener, EU svigter ved ikke at gøre mere for at redde, de flygtninge, der løber risikoen ved at tage over Middelhavet fra Afrika til Europa.

»Det er et tragisk resultat. Problemet er, at operationen bevæger sig tæt på EUs grænse og langt fra der, hvor ulykkerne ofte sker. Jeg frygter at se flere nye katastrofer og lig i Middelhavet,« siger han og understreger, at der skulle have været et større fokus på at redde flygtninge i aftalen, som EU-landene torsdag blev enige om.

Aftalen tredobler støtten til operation Triton, der patruljerer i Middelhavet, hvor mange bådflygtninge sejler mod Europa. Ifølge EU-præsident Donald Tusk skal der også ses på, hvordan flygtninge, der afvises, kan blive sendt retur på en »effektiv« måde.

Aftalen betyder også, at EU-lederne har givet grønt lys til en militæroperation mod de menneskesmuglere, der mod betaling fragter flygtningene til Europa. Den del af aftalen griber fat et forkert sted, mener Nikolaj Villumsen, der hellere så, at flygtninge blev reddet.

»Vi tvinger flygtninge i armene på menneskesmuglerne. Der er ingen anden måde at komme til Europa på for en syrisk flygtning, der vil have sin asylsag prøvet. Det er jo derfor, at de her mennesker er så desperate, at de tager af sted med risiko for at drukne,« siger han.

1.750 mennesker er i år omkommet i bestræbelserne på at krydse Middelhavet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.