Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten jubler over Ole Birk: Har kæmpet for statslån i ti år

Regeringen vil lade staten låne ud til den almene sektor. Det vil give store besparelser, mener Enhedslisten.

Arkivfoto. Det er ikke hver dag, at Enhedslisten er de første til at melde sig med offentlig støtte til et forslag fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).
Arkivfoto. Det er ikke hver dag, at Enhedslisten er de første til at melde sig med offentlig støtte til et forslag fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Det er ikke hver dag, at Enhedslisten er de første til at melde sig med offentlig støtte til et forslag fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Men det er faktisk tilfældet med et forslag fra Ole Birk om at lade staten overtage opgaven med at låne penge ud til den almene boligsektor.

Det er et forslag, Enhedslisten har haft på programmet i hvert fald siden 2007, oplyser boligordfører Søren Egge Rasmussen (EL).

»Der er ingen grund til, at et realkreditinstitut skal tjene penge på en så sikker investering, som de almene boliger er,« siger han.

Hvis forslaget bliver gennemført, vil det blive billigere at finansiere almene boliger. Staten kan nemlig låne til en lavere rente, end den der er på realkreditlån.

Enhedslisten mener, at det bør være lejerne i de almene boliger, der får gavn af den besparelse. Men det har Ole Birk Olesen ikke lagt op til. Han argumenterer med, at det er staten, der kan spare penge.

Og det er ikke uspiseligt for Enhedslisten, lader Søren Egge forstå.

»Det vil betyde, at vi kan køre videre med vores velfærdssamfund. Men lad os nu tage den videre proces og se, hvad der kommer ind af høringssvar,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.