Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Græsk valg bør inspirere andre lande

Valgsejren til det græske venstreorienterede parti Syriza er vigtig for både Grækenland og resten af Europa, lyder det fra folketingsmedlem for Enhedslisten Pernille Skipper.

Enhedslistens Pernille Skipper.
Enhedslistens Pernille Skipper.

Den foreløbige optælling af stemmerne ved det græske valg ligner en jordskredssejr til det venstreorienterede parti Syriza. Og selvom ikke alle stemmerne er optalt, er partiets valgfest i den græske hovedstad i Athen allerede skudt i gang.

Blandt festdeltagerne er Enhedslistens folketingsmedlem, Pernille Skipper (EL), som kalder det en vigtig dag for både Grækenland og for resten af Europa.

»Den græske befolkning har talt et meget tydeligt sprog i dag. De har klart afvist EUs nyliberale økonomiske eksperimenter. Grækerne har sagt nej til, at det skal være almindelige mennesker, der skal betale regningen efter finanskrisen. Det bør inspirere befolkningen i andre europæiske lande,« siger Pernille Skipper i en pressemeddelelse.

Det endelige valgresultat forventes at komme natten mellem søndag og mandag, men de første officielle prognoser viser søndag aften, at Syriza står til at få 150 pladser i parlamentet, men resultatet kan fortsat ændre sig. Med 151 pladser vil partiet have absolut flertal og kan dermed danne regering uden at være afhængig af støttepartier.

Pernille Skipper mener, at det er helt afgørende, at EU nu respekterer grækernes valg.

»EUs reaktion bliver en test af, hvorvidt man reelt respekterer de demokratiske valg som befolkningen i medlemsstaterne foretager,« siger hun.

Samtidig kommer hun med en opfordring til den danske regering:

»Vi vil opfordre den danske regering til at arbejde for, at den nye græske regerings krav om en genforhandling af gælden imødekommes, og at grækerne får lov at vælge en anden vej ud af krisen, end den katastrofale vej, som EU hidtil har pålagt dem,« lyder det fra Enhedslistens Pernille Skipper.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.