Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Dejligt med nye toner om hash fra Sass Larsen

Henrik Sass Larsen (S) foreslår at legalisere hash. Det er dog ikke Socialdemokratiets politik.

En lang række delstater i USA har de seneste år afkriminaliseret hash og tilladt salg via godkendte butikker. Scanpix/Thomas Samson
En lang række delstater i USA har de seneste år afkriminaliseret hash og tilladt salg via godkendte butikker. Scanpix/Thomas Samson

Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, foreslår i en ny debatbog at afkriminalisere hash, og den idé hilses velkommen hos Enhedslisten.

Det arbejder partiet nemlig for, siger Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund.

»Det er dejligt med nye toner fra Henrik Sass Larsen. Vi har i lang tid gerne villet have et kontrolleret cannabis-marked, så det er dejligt med nye toner derfra,« siger Lund

»Så vidt jeg ved, er det ikke Socialdemokratiets linje, men det kan man jo håbe på, at det kan blive. Vi hilser det i hvert fald meget velkommen, at cannabis skal afkriminaliseres, det har vi arbejdet for i mange år.«

Sass Larsens forslag, der ifølge Information optræder i den nye debatbog "Exodus - vejen frem for centrum-venstre, er i strid med Socialdemokratiets politik på området.

Og forslaget ændrer ikke på partiets politik, skriver Dan Jørgensen, næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, i en sms til Ritzau.

»Diskussionen om hash og stoffer er fyldte med dilemmaer. Og netop derfor er det forfriskende, at der kommer et grundigt og tankevækkende bidrag.«

»Men som Henrik Sass Larsen selv siger, så ændrer debatbogen ikke på Socialdemokratiets holdning: Vi går ikke ind for legalisering af hash eller andre stoffer,« skriver Jørgensen.

I bogen foreslår Sass Larsen, at hashsalget overtages af staten, mens hårde stoffer afkriminaliseres. Derved kan politiet spare penge, som kan bruges til at øge oplysning og behandling.

Den disponering er Rosa Lund (EL) enig i.

»Jeg synes, at det er en god idé at legalisere cannabis, så vi kan få et kontrolleret cannabis-marked. Så ved man, hvad det er, man får, og så understøtter man ikke kriminelle netværk, når man køber cannabis,« siger Lund.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.