Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten beholder dobbeltløn i partikassen

Partiet ville egentlig donere partiskat fra borgmesters eftervederlag til godt formål. Men sådan går det ikke.

 Det vakte en del opsigt, da afgående teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) kunne få udbetalt omkring en halv million kroner i eftervederlag, selv om han havde fået et andet velbetalt arbejde.
Det vakte en del opsigt, da afgående teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) kunne få udbetalt omkring en halv million kroner i eftervederlag, selv om han havde fået et andet velbetalt arbejde.

Penge lugter ikke.

Med den begrundelse har Enhedslisten i København besluttet at beholde 131.000 kroner, der stammer fra forhenværende borgmester Morten Kabells eftervederlag.

Det skriver Jyllands-Posten.

Enhedslisten er normalt blandt de hårdeste kritikere af politikere, der får dobbeltløn.

Og derfor vakte det en del opsigt, da afgående teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) kunne få udbetalt omkring en halv million kroner i eftervederlag, selv om han havde fået et andet velbetalt arbejde.

Enhedslisten i København valgte derfor i første omgang at frasige sig den partiskat, som Kabell ifølge partiets interne regler skulle betale. Pengene skulle doneres til et godt formål.

Men den beslutning er altså blevet lavet om, kan Jyllands-Posten fortælle torsdag.

Det er sket på en generalforsamling 10. marts, hvor et medlem havde stillet forslag om at bruge beløbet i det revolutionære arbejde.

Forslagsstilleren, Reinout Bosch, begrunder blandt andet sit forslag med et citat af den romerske kejser Vespasian, der skulle have sagt de berømte ord »penge lugter ikke«, da hans søn Titus brokkede sig over latrinskatten.

Jyllands-Posten har talt med forhenværende bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København, Eva Milsted Enoksen, der stadig er talsperson i sagen om Kabells eftervederlag.

Hun har tidligere sagt til avisen, at det var vigtigt, at pengene ikke havnede i partikassen. Men hun mener ikke, at den nye beslutning er moralsk forkert.

»Det ændrer ikke på, at vi er imod dobbeltløn«, siger Milsted Enoksen til Jyllands-Posten.

»For mig var det vigtigste, at vi ikke fremadrettet kunne have situationer, hvor folk fik dobbeltløn. Det sørgede generalforsamlingen for ved at ændre vedtægterne«, siger hun til avisen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.