Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Antorini løber fra sit ansvar

Undervisningsministeren opfordrer de mange danske unge uden en praktikplads til at tage til Tyskland, hvor efterspørgslen på lærlinge er stor.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) løber fra sit ansvar ved at opfordre unge danskere uden en praktikplads til at tage til Tyskland.

Sådan lyder kritikken fra Enhedslisten, der i stedet vil have ministeren til at stille krav om lærepladser til de største danske virksomheder.

»Vi kan se, at det er de største virksomheder, som tager færrest lærlinge,« siger partiets undervisningsordfører, Rosa Lund (Ø), til Berlingske Nyhedsbureau.

»De virksomheder, som ikke tager imod lærlinge, skal betale mere ind til den fælles ordning, arbejdsgiverne har (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, red.). Det skal kunne ses på deres bundlinje, når de ikke tager lærlinge, og på den måde stramme skruen om virksomhederne, så de ændrer praksis,« fortsætter hun.

Rosa Lund har ikke noget konkret bud på, hvor meget ekstra virksomhederne skal betale, men vil diskutere det på de kommende forhandlinger om fremtidens erhvervsskoler senere på måneden.

Christine Antorini kalder det over for Avisen.dk en fantastisk chance for unge at drage til Tyskland, hvor virksomheder efterlyser 33.000 lærlinge.

»De får en læreplads, erfaring fra udlandet på CVet og en del af omkostningerne betalt. Ja, lærlingelønnen i Tyskland er lavere, men holdt op imod, at det kun er nogle måneder af et helt liv, så bør de gøre det,« siger undervisningsministeren til netavisen.

I Danmark mangler 12.000 unge danskere en læreplads for at gennemføre deres erhvervsuddannelse som eksempelvis tømrer, kok eller frisør.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.