Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Enhedslisten: Akutpakke vil skabe voldsom frustration

Hvis der ikke kommer mere skub i akutpakke 2, så bliver frustrationerne til at tage og føle på efter nytår, spår Enhedslisten.

Regeringens anden akutpakke vil ikke skabe andet end frustrationer og skade regeringens renomme, hvis der ikke kommer nogle brugbare job på udbudslisten.

Sådan lyder meldingen fra Enhedslisten, efter Berlingske fredag skriver, at de første 361 opslåede akutjob hovedsagligt henvender sig til højtkvalificerede akademikere, heriblandt overlæger, selv om det hovedsagligt er ufaglærte, der står til at ryge ud af dagpengesystemet.

- Vi skal tage alt med, hvis det overhovedet kan skabe en arbejdsplads, men det er skuffende, at der ikke er mere gang i det. Forudsætningen for akutpakke 2 er jo, at der skal meget mere gang i det, hvis de 12.500 ledige skal have arbejdspladser, som regeringen har stillet dem i udsigt, siger Enhedslisten arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) maner til ro, da »akutjobordningen kun lige er begyndt«. Men der er ikke tid til at tage det roligt, mener Christian Juhl.

- Regeringen kalder det selv en akutpakke og akutjob, hvilket betyder, at det er noget ekstraordinært, og at det er noget, der skal ske hurtigt, da folk begynder at miste dagpengeretten 1. januar, siger han.

Derfor mener Christian Juhl, at man er nødt til at overveje, hvad der skal ske, hvis den anden akutpakke eller akutpakke 3 i finansloven ikke lykkes.

- Folk vil blive voldsomt frustreret og voldsomt skuffet over regeringen, og det vil skade dens renommé voldsomt. Så både af hensyn til de arbejdsløse, men også til regeringens fremtid, så skal der ske mere, siger Christian Juhl.

Han understreger, at der skal skabes job, så folk ikke mister dagpengeretten.

- Og det vil sandsynligvis være offentlige stillinger, da det er der, man kan handle hurtigt,

Derudover mener Enhedslisten, at regeringen skal sikre, at de, der ikke får et job, ikke mister deres forsørgelsesgrundlag, hvilket ifølge Christian Juhl betyder, at »vi skal have kigget på dagpengesystemet«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks