Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator om skatteaftale: Regeringens krigsskib blev til robåd

Løkke er kommet i mål med sit projekt om, at det skal kunne betale sig at arbejde, selv om aftalen blev mindre.

Regeringen og Dansk Folkeparti møder pressen efter de afsluttende forhandlinger om ny skatteaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti i Finansministeriet i København, tirsdag den 6. Februar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
Regeringen og Dansk Folkeparti møder pressen efter de afsluttende forhandlinger om ny skatteaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti i Finansministeriet i København, tirsdag den 6. Februar 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Regeringen spillede ud med en langt større skatteaftale, men kunne ikke få flertal for den og endte med en noget barberet udgave.

Det mener politisk kommentator Hans Engell om den aftale, som blev præsenteret tirsdag eftermiddag og indeholder skattelettelser for fem milliarder kroner.

»Det meget store krigsskib, som Løkke satte i søen med skattereformen, er endt som en mindre robåd.«

»Den her aftale udstiller regeringens meget store svaghed. Den har ikke mange mandater og kan ikke sætte sig igennem, medmindre Kristian Thulesen Dahl eller Mette Frederiksen er med,« siger Hans Engell.

Forud for folketingsvalget søsatte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sit langvarige politiske projekt om at gøre det mere attraktivt at tage et arbejde frem for at være på kontanthjælp.

Det er han nu kommet i mål med, selv om aftalen blev noget mindre.

Kort for jul kuldsejlede forhandlingerne om en stor skatteaftale, som derfor blev ændret til en "hurtig og mindre aftale", da Lars Løkke Rasmussen i starten af januar aflyste det, Liberal Alliance havde lovet ville blive »en historisk stor« aftale om skattelettelser.

Oprindeligt lød regeringens udspil på at give skattelettelser for 23 milliarder kroner frem mod 2025. Men støttepartiet Dansk Folkeparti satte foden ned.

De 3,5 milliarder kroner fra aftalen er allerede fundet i andre aftaler om integrationsydelsen, kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen samt en aftale om at gøre det mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.