Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Engell: Løkke kan ikke opfylde DF's ghettokrav

Kravet om udgangsforbud for unge og moskéstop kan Løkke ikke levere, mener politisk kommentator Hans Engell.

Arkivfoto. Ifølge Hans Engell kan Lars Løkke Rasmussen (V) ikke efterkomme Dansk Folkepartis ghettokrav
Arkivfoto. Ifølge Hans Engell kan Lars Løkke Rasmussen (V) ikke efterkomme Dansk Folkepartis ghettokrav

Dansk Folkeparti fremlægger »ualmindeligt barske« krav til ghettoer, som regeringen ikke kan levere.

Det siger politisk kommentator Hans Engell om DF's skærpede ghetto-krav, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er gået til kamp mod ghettoer og parallelsamfund i sin nytårstale.

DF kræver udgangsforbud efter klokken 20 for unge under 18 år og forbud mod nye moskéer.

»Det er jeg ikke sikker på, at man kan gennemføre efter grundlovens bestemmelser. Danmark er jo ikke i undtagelsestilstand, hvor man gennemfører udgangsforbud og nedlukninger,« siger Hans Engell.

»Jeg tror ikke, at man kan lave generelle regler om et udgangsforbud. Dansk Folkeparti spiller på en klinge, som er ti gange hårdere end dét, som Lars Løkke lagde frem. Det varsler storm for de kommende forhandlinger.«

Løkkes nytårstale nævnte kendte initiativer fra den seneste snes år, påpeger Hans Engell.

Det var blandt andet nedrivning af boligblokke i Gellerupparken i Aarhus og i Aalborg Øst, nye skoler og mere blandede beboere i ghettoer.

»DF går ind for udgangsforbud, kontrol og stramning. De lægger mindre vægt på at få kvinderne ud på arbejdsmarkedet og de unge i uddannelse,« siger Hans Engell.

Det er naivt, når Løkke afviser, at problemet i ghettoer er islam, mener DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen.

DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, har derudover skoset finansminister Kristian Jensen (V) for koks om finansloven.

»Der vil være meget stor afstand mellem regeringens udspil og dét, DF kræver. Jul og nytår har ikke gjort det lettere. Der er på ingen måde banet vej for et forlig,« mener Hans Engell.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.