Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Engell: Klogt af Løkke at hejse det hvide flag

Regering laver maveplasker for at overleve, mener politisk kommentator Hans Engell om droppet skattereform.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet hvor han gør status status og redegør for regeringens planer for første halvår af 2018 tirsdag den 9. januar 2018. . (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet hvor han gør status status og redegør for regeringens planer for første halvår af 2018 tirsdag den 9. januar 2018. . (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gør klogt i at hejse det hvide flag ved at opgive sin store skattereform, når Dansk Folkeparti ikke vil være med.

Det mener politisk kommentator, Hans Engell, efter at Løkke på et pressemøde har sagt, at han i stedet satser på en lille skattereform.

Pengene kommer fra én milliard kroner fra kontanthjælpsloftet samt 2,5 milliarder kroner i højere skatter, som skal forbedre pension.

»Det er en kæmpestor maveplasker for regeringen. Løkke har i lyset af forløbet i december nok valgt den klogeste beslutning. Intet tydede på andet, end at man ville havne i nøjagtig samme situation,« siger Hans Engell.

Regeringen kan ikke levere de stramninger af udlændingepolitikken, som DF kræver. Derfor ville DF ikke give sig på skatteområdet. Løkke må se på, mens den ambitiøse skattereform ender i ingenting, påpeger han.

»Det er stort set mindre end ingenting. På udlændinge og skat vil denne regering ikke kunne levere noget frem til et folketingsvalg,« mener Hans Engell.

Spørgsmål: Liberal Alliance er vel den store taber?

»Ja. LA er selvfølgelig den helt store taber. Partiet gik i regering med det sigte, at der skulle gennemføres en stor skattereform. Det er et kæmpe nederlag for dem. Men også for Venstre og De Konservative,« mener Hans Engell.

Intet tyder på, at der nogensinde kan gennemføres en skattereform, når et borgerligt flertal ikke kan.

»Løkke har valgt at være statsminister for enhver pris. Og Samuelsen og Pape har valgt at være i regering for enhver pris. De fortsætter, uanset at de ikke kan komme igennem med deres politik,« siger Hans Engell.

Derfor er valgkampen allerede skudt i gang før folketingsvalget, som senest kommer i foråret 2019, mener han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.