Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Engell forudser »mindre næse« til Mette Frederiksen

Beskæftigelsesministerens upræcise oplysninger til Folketinget fører højst en mindre kritik med sig, vurderer Hans Engell.

Mette Frederiksen får en mindre næse, forudser kommentator Hans Engell.
Mette Frederiksen får en mindre næse, forudser kommentator Hans Engell.

»En storm i et glas vand«.

Sagen om beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) upræcise oplysninger til Folketinget om konklusionen på projektet »Tilbage til arbejde« er ifølge politisk kommentator Hans Engell ikke i nærheden af at være så sprængfarlig, som de sager, der endte Morten Bødskovs (S) dage som justitsminister og Christian Friis Bachs (R) dage som udviklingsminister.

»Der er jo ikke tale om, at Folketinget er blevet ført bag lyset,« siger Hans Engell.

»Folketinget har fået hele rapporten fra samtlige 22 kommuner, og det vil sige, at de kunne have sat sig grundigt ind i tingene, hvis de havde læst rapporten,« konstaterer han.

Jyllands-Posten skriver onsdag, at Mette Frederiksen i forbindelse med »Tilbage til arbejde« har fremhævet positive resultater fra fem ud af 22 kommuner, som indgik i undersøgelsen af, hvordan sygefraværet kan nedbringes, over for Folketinget. Det gjorde hun, selv om Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) i flere omgange advarede mod, at det ville være en »skarpvinkling« af rapportens resultater, da der ikke var lige så positive resultater i de andre 17 kommuner.

Derfor kan sagen ifølge Hans Engell resultere i en mindre næse til Mette Frederiksen.

»De regler, der gælder omkring ministersvar til Folketinget er ikke til fulde efterlevet. Hun burde have præciseret, at det er på et relativt spinkelt grundlag, og at der var usikkerhed knyttet til det hele,« siger han og understreger, at Folketinget ved flere lejligheder har præciseret kravene til de svar, som ministre skal afgive.

»Og de krav har Mette Frederiksen helt klart ikke levet op til«.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø), er i Jyllands-Posten noget mere skarp i sin kritik og kalder blandt andet Mette Frederiksens upræcise oplysninger for »videnskabeligt svineri« og »vanvittigt«, men det skal man ifølge Hans Engell ikke lægge det store i.

»Det er storm i et glas vand, og når Enhedslistens Christian Juhl virkelig svinger sig op, så er der jo ikke en Kina-mand, der tror på, at han og Enhedslisten skulle lade ministertaburetten ryste under Mette Frederiksen i denne her sammenhæng. Det er teatertorden, og der kommer ikke ret meget ud af den her sag,« siger den politiske kommentator og langer ud efter Christian Juhl og de folketingsmedlemmer, der støtter ham i kritikken af Mette Frederiksen.

»Det er en smule småpinligt at en række af medlemmer nu kommer og klager med store bogstaver over, at de ikke har fået rapporten serveret som fast food, for de siger jo dybest set, at de ikke har haft tid til at læse hele rapporten på 300 sider, og at ministeren derfor burde have gennemtygget det for dem,« siger Hans Engell.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.