Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Engelbrecht: Kritik er en fin måde at runde skattesag af på

Efter et flertal i Folketinget har kritiseret Skats håndtering af en sag om skattely, er tiden nu inde til at se fremad og sikre, at lignende sager ikke kan gentage sig, mener skatteminister Benny Engelbrecht.

Der er ingen tvivl om, at det var forkert af Skat, at man i 2010 ikke fremlagde en sag om køb af bankoplysninger i forbindelse med et skattely til den daværende skatteminister. Derfor bakker skatteminister Benny Engelbrecht (S) også op om den kritik, Folketingets Skatteudvalg onsdag har udtrykt over for Skat.

»Jeg finder kritikken yderst berettiget - det er parallelt med, at jeg også selv har kritiseret Skat, og at Skats ledelse i øvrigt har lagt sig fladt på maven og sagt, at det er en ubetinget fejl. Jeg synes, det er en fin måde at runde den her sag af på, så vi nu kan kigge fremad og få sikret, at de informationer, vi har fået ud af lækagen, rent faktisk også bliver fulgt til dørs. Hvis der er skattekroner, der er gået os næsen forbi, så skal vi have hevet dem i hus,« siger ministeren.

Udover Socialdemokraterne står de Radikale, Venstre og de Konservative med som afsender på kritikken. SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener derimod, at kritikken er for vag. Skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) kalder den endda selvfed, mens Enhedslisten kræver en uvildig advokatundersøgelse af forløbet.

Spørgsmål: Hvorfor er du sikker på, at det ikke kommer til at ske igen?

»For mig er det meget vigtigt, at vi har sikret os, at der er klare retningslinjer i forhold til, hvordan man i fremtiden håndterer de her informationer. Det næste er jo, at siden 2010 - tilbage under den forrige regerings tid, hvor den her lækage blev kendt - er der sket ganske mange ændringer. Skat har fået tilført flere ressourcer til bekæmpelse af skattely, og fra 1. januar i år har man etableret en særlig afdeling, hvis opgave er at håndtere de her informationer,« siger Benny Engelbrecht.

Han tilføjer, at den slags informationer om mulige skattely fra senere i år vil blive udvekslet helt automatisk mellem Skat og skattemyndighederne i USA og en række andre lande.

Ministeren understreger samtidig, at der ikke er noget, der tyder på, at medarbejdere i Skat aktivt har valgt at undlade at give informationer videre til skatteministeren.

»Det virker mere som et spørgsmål om, at det er faldet ned mellem flere stole - at der er nogen, der ikke har håndteret det korrekt, fordi der har manglet forskrifter. Det er ganske åbenlyst for enhver, at det rigtige at gøre er at bede om informationerne fra den her lækage, og derfor er kritikken berettiget. Men nu har vi klare retningslinjer, og i dag har Skat langt flere værktøjer,« afslutter Benny Engelbrecht.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.