Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Barometertjek

Endnu ingen fremgang til Konservative

En enkelt måling viste i sidste uge, at Det Konservative Folkeparti stod markant stærkere end ved valget, men de nyeste målinger i Berlingske Barometer viser ikke samme tendens.

Det Konservative Folkeparti med Søren Pape Poulsen (K) i spidsen har ikke en højere vælgertilslutning end ved valget i juni sidste år. Sådan så det ellers ud i sidste uges Gallup-måling.
Det Konservative Folkeparti med Søren Pape Poulsen (K) i spidsen har ikke en højere vælgertilslutning end ved valget i juni sidste år. Sådan så det ellers ud i sidste uges Gallup-måling.

En enkelt meningsmåling fra Gallup viste i sidste uge, at Det Konservative Folkeparti lå betydeligt højere end valgresultatet. Vælgeropbakningen lød i målingen på 5,1 procent mod 3,4 procent ved valget i juni sidste år. Altså en reel fremgang. Men det er for tidligt at glæde sig for Søren Pape Poulsen (K) og resten af partiet.

Den formodede fremgang ligner nemlig foreløbig en fuser.

I Berlingske Barometer ligger partiet på stort set det somme som valgresultatet, og to nyere målinger offentliggjort i denne uge viser ingen betydelig fremgang til Det Konservative Folkeparti. I hvert fald ikke når vi sammenligner med valgresultatet.

Når kun én enkelt måling viser, at de står stærkere end ved valget, betyder det relativt lidt i Berlingske Barometer, hvor nyere målinger tilmed vejer mere i gennemsnitsberegningen end gamle.

Helt præcist står Det Konservative Folkeparti ifølge barometeret til at få 3,7 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag. Der skal dog ikke mange målinger på over fire procent til, før barometeret vil skifte og vise konservativ fremgang.

Ser vi på udviklingen fra februar til marts kan det ligne en opadgående tendens, men udviklingen fra 3,2 procent til 3,7 procent er ikke en statistisk signifikant ændring.

Partiet har ifølge Gallups vælgervandringsanalyser hentet nogle vælgere fra andre partier i blå blok siden valget, men samtidig er en betydelig del af de tidligere konservative vælgere blevet i tvivl om, hvad de skal stemme. Så nettoresultatet af regnestykket er status quo. I hvert fald indtil videre.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.