Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En tredjedel af danskerne er blevet mere utrygge under Thorning

En ny undersøgelse viser, at hver tredje dansker har følt sig mere utryg, siden Helle Thorning-Schmidt blev statsminister.

I Socialdemokraternes nye kampagne »Det Danmark du kender« har partiet særligt talt om tryghed i velfærdssamfundet. Men en ny undersøgelse fra Megafon, lavet for Politiken og TV2, viser, at danskerne ikke har følt sig særligt trygge, mens Socialdemokraterne har ledet regeringen. Det skriver Politiken.

34 procent af danskerne føler derimod, at deres sociale tryghed er mindsket efter Helle Thorning-Schmidt (S) overtog statsministerposten. Det svarer til cirka hver tredje dansker. Halvdelen af danskerne føler sig hverken mere eller mindre trygge, viser undersøgelsen.

Socialdemokraternes politiske ordfører Ole Hækkerup (S) siger, at finanskrisen længe har skabt utryghed, men at partiet har opbygget trygge rammer for danskerne på trods af den økonomiske usikkerhed. Det har de blandt andet gjort ved at øge beskæftigelsen.

Enhedslisten og SF mener derimod, at Socialdemokraterne har fejlet og har svært ved at få øje på de tiltag, partiet har taget for at skabe mere tryghed.

SFs socialordfører Trine Pertou Mach (SF) siger til avisen, at undersøgelsen viser, at folk oplever, der ikke bliver taget nok hånd om de socialt udsatte.

»Folk er stadig ret bekymrede for at miste deres job, og det viser et ret stort skel. Der er nogle, der ikke føler, de er en ordentlig del af fællesskabet, og det er i virkeligheden det, som Socialdemokratiet har været garant for i mange årtier«, siger hun.

Politisk ordfører i Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen (EL) siger til Politiken, at det er afgørende for danskernes følelse af tryghed, at det sociale sikkerhedsnet er robust.

»Og det er ikke længere robust«, siger hun til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.