Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»En af de største skandaler i nyere tid«: S og DF vil have undersøgelseskommission af Skat

En undersøgelseskommission skal undersøge krisen i Skat til bunds, lyder opfordringen fra S og DF.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ønsker en undersøgelseskommission af Skat. Det skriver de to partiers formænd i en fælles pressemeddelelse. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015)
Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ønsker en undersøgelseskommission af Skat. Det skriver de to partiers formænd i en fælles pressemeddelelse. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015)

Folketingets to største partier opfordrer regeringen til at nedsætte en undersøgelseskommission.

Den skal kulegrave krisen i Skat, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de to partier.

»En af de største skandaler i nyere tid er krisen i Skat. Mere end noget andet er den ved at ødelægge befolkningens tillid til vores myndigheder,« siger S-formand Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

»Vi ønsker én gang for alle at få afklaret, hvad der er gået galt i Skat. Derfor opfordrer vi regeringen til hurtigst muligt at nedsætte en undersøgelseskommission.«

DF-formand Kristian Thulesen Dahl tilføjer:

»En tilbundsgående undersøgelse skal gøre os klogere, så vi kan undgå lignende skandaler i fremtiden.«

»Og det er forudsætningen for, at vi kan genopbygge tilliden til Skat og den samfundskontrakt, vi har med hinanden om, at alle bidrager.«

»Vi er nået til den erkendelse, at befolkningens tillidsbrud til Skat nu er blevet så stort, at den eneste måde vi kan komme videre på er ved en tilbundsgående undersøgelse. Tiden er inde til at trække en streg i sandet og sige, at skandalerne i Skat skal undersøges én gang for alle«, siger Mette Frederiksen.

»Undersøgelsen skal være grundig, men den skal også være færdig. Det må ikke tage for lang tid. En model kan være, at vi får indsigt i konklusionerne løbende, så vi kan handle på dem,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Alternativet foreslog allerede i sidste uge en kommission. Dermed er der flertal for idéen.

Spørgsmålet om en kommission har spøgt på Christiansborg den seneste tid.

Mette Frederiksen brugte sin 1. maj-tale på at beskyde V-næstformand og tidligere skatteminister Kristian Jensen. Han er den, der har været skatteminister længst i perioden - nemlig fra 2004 til 2010.

Analysen fra kommentatorerne lyder da også, at en stor undersøgelse af Skats nedtur kan blive farlig for Kristian Jensen.

Hans partifælle og tidligere forsvarsminister Carl Holst taler åbent for en undersøgelse - og ifølge BT er en håndfuld andre Venstre-folk enige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.