Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elselskaber effektiviseres for 600 millioner

Elkunder sparer 600 millioner kroner på effektivisere elsektor, mener klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Olsen-banden præsenterer sin Olsen-Bandens spareplan for de danske elselskaber, som skal effektiviseres. Fra venstre ses. Henning Bahs (manuskriptforfatter), Poul Bundgaard, Morten Grunwald, Erik Balling (instruktør). Scanpix/Liselotte Sabroe
Olsen-banden præsenterer sin Olsen-Bandens spareplan for de danske elselskaber, som skal effektiviseres. Fra venstre ses. Henning Bahs (manuskriptforfatter), Poul Bundgaard, Morten Grunwald, Erik Balling (instruktør). Scanpix/Liselotte Sabroe

Det udløser 600 millioner kroner på bundlinjen for elforbrugere og virksomheder, at Folketinget fredag enstemmigt vedtog at effektivisere elsektoren.

Det vurderer klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) i en pressemeddelelse.

Indtil 2025 skal elsektoren strømlines for 5,9 milliarder kroner. Det skal effektivisere de el-netvirksomheder, som sender strøm ud til danske husstande og virksomheder.

»Netvirksomhederne får nu større tilskyndelse til at effektivisere, og det vil løbende gavne de danske elforbrugere,« siger Lars Christian Lilleholt.

Elkundernes pris skal kobles tættere til elselskabernes omkostninger. Det skal anspore selskaberne til at effektivisere, fordi de kan beholde gevinsten i en tid, før de skal sende gevinsten videre til kunderne.

»De færreste tænker på, hvordan deres el bliver leveret. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi politisk sikrer en stabil levering af elektricitet til den lavest mulige pris,« siger Lars Christian Lilleholt.

Loven træder i kraft til nytår for el-netvirksomhederne. De er monopoler. Derfor skal de klart skilte med deres navn og logo, så kunderne kan skelne dem fra el-handelsvirksomhederne, som har den samme ejer.

Det skal styrke konkurrencen, at kunderne kan se forskel, mener klima- og energiministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.