Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ellemann vil optrappe kampen mod unges misbrug af hash

Danske unge har fjerdeplads, når det gælder rygning af hash, viser EU-undersøgelse. Ministeren er ikke stolt.

København: Danmark skal optrappe kampen mod unges misbrug af hash, mener social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

EU's nye narkorapport, der er offentliggjort tirsdag, viser, at hashmisbrug er et stigende problem i hele Europa, og at flere end hver sjette dansker mellem 15 og 34 år har røget hash inden for det seneste år.

Det placerer Danmark på en fjerdeplads blandt de europæiske lande, der indgår i opgørelsen.

- Den placering kan vi mildt sagt ikke være stolte over, siger Karen Ellemann.

Hun siger, at Danmark skal sætte tidligt ind, når børn og unge kaster sig ud i et stofmisbrug og desuden blive bedre til at hjælpe dem, der er i behandling, ud af deres misbrug.

- Når et ungt menneske møder op til behandling, så er det et råb om hjælp. Den hjælp skal vi blive bedre til at give, og derfor er det et af regeringens ti nye sociale mål, at flere skal få en reel positiv effekt ud af stofmisbrugsbehandlingen, siger Karen Ellemann.

Hun siger, at indsatsen allerede er i gang, og at der i den seneste aftale om fordeling af penge fra satspuljen blev afsat 54,3 millioner kroner til at udbrede effektive behandlingsmetoder til flere kommuner.

Desuden er der afsat næsten 100 millioner kroner til at støtte en omlægning af den kommunale indsats for udsatte børn og unge, så den fokuserer mere på en hurtig forebyggende social indsats.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.