Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elevers praktiske evner skal indgå i parathedsvurdering

Regeringen og DF har vedtaget en aftale, der skal sikre, at praktiske færdigheder indgår i elevvurderinger.

Arkivfoto: Undervisningsminister Merete Riisager (LA).
Arkivfoto: Undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Når folkeskoleelever i 8. klasse skal vurderes parate til at tage en ungdomsuddannelse, skal skolerne både se på elevernes boglige og praktiske færdigheder.

Regeringen og Dansk Folkeparti har torsdag vedtaget en politisk aftale, som gør det muligt.

Det er nemlig ikke nok kun at vurdere elevernes faglige evner, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA).

»Det er ekstremt vigtigt, når vi kommunikerer med de unge mennesker om deres kvalifikationer, at vi også fortæller dem noget om, hvilke praktiske færdigheder de har«, siger ministeren.

»Ved at vi tager den praktisk faglige del ind i uddannelsesparathedsvurderingen, så giver vi eleverne feedback i forhold til, om de har noget potentiale, de skal bygge videre på både i 8. og 9. klasse og et arbejdsliv derefter«.

Alle elever i 8. klasse får en såkaldt uddannelsesparathedsvurdering.

Vurderingen skal sikre, at elever, der bliver vurderet ikkeparate, får støtte til at blive klar til at starte på en ungdomsuddannelse efter folkeskolens afgangseksamen.

Som det er i dag, vurderer skolerne eleverne ud fra deres faglige, personlige og sociale forudsætninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.