Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk vil ikke diskutere avis-afgift

Oppositionen må acceptere, at dagbladenes lønsumsafgift ikke skal diskuteres som et led i forhandlingerne om mediestøtten, understreger kulturminister Uffe Elbæk.

Oppositionen har tirsdag aften sat sig til forhandlingsbordet med regeringen om mediestøtten, og dagbladenes såkaldte lønsumsafgift, som de betaler i stedet for moms, vil ikke blive diskuteret, understreger kulturminister Uffe Elbæk (R).

Regeringen vil hæve afgiften, noget der har fået de borgerlige til at se rødt.

- Der er en masse andet, der er til diskussion, men ikke i forhold til lønsumsafgiften. Den bliver diskuteret og forhandlet ovre i Finansministeriet, og oppositionen skal acceptere, at vi ikke diskuterer den herinde. Herinde diskuterer vi mediestøtte, siger Elbæk til Berlingske Nyhedsbureau.

I regeringens finanslovsforslag lægges der op til, at lønsumsafgiften skal stige fra 2,5 procent til 3,5 procent, hvilket vil koste dagbladene 40 millioner kroner årligt. Det har fået oppositionen til at kalde forslaget for en spareøvelse, som vil koste flere aviser livet.

- Indtil videre har regeringen gjort det klart, at det her skal være en spareøvelse og at det ikke skal handle om mediestøtte og demokrati. Det er enormt trist, at regeringen kun har fokus på, at de vil bruge pengene fra det her på alt muligt underligt sammen med Enhedslisten, siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby.

Samme ordlyd kommer fra partiets kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, der forud for forhandlingerne håber på, at Uffe Elbæk er blevet misforstået i pressen.

- Vi forhandler ikke gennem pressen, sådan som kulturministeren åbenbart ønsker. Nu vil vi forvente at se et udspil fra regeringens side, men vi synes, det er forkert at gå ind og lave store besparelser, som regeringen lægger op til. Det vil jo betyde bladdød, siger han.

Michael Aastrup Jensen tager afstand fra regeringens ultimatum, og han vil ikke svare på, om Venstre har intentioner om at gå med til det.

De Radikales Rasmus Helveg Petersen understreger, at udspillet »slet ikke er så alvorligt, som Venstre giver udtryk for«, og han bakkes op af kulturministeren.

- Jeg er helt sikker på, at oppositionen er meget klogere og ser mere nuanceret på det hele, når de har hørt mit oplæg, siger Uffe Elbæk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.