Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk vil fritages for ansvar for cirkusuddannelse

Kulturministeren kæmper for sin politiske fremtid i et samråd om nepotisme-mistanke.

Folketingets Kulturudvalg har kaldt kulturminister Uffe Elbæk (RV) i samråd dels om forsøgsuddannelsen i ny cirkus, dels ministerens arangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK).
Folketingets Kulturudvalg har kaldt kulturminister Uffe Elbæk (RV) i samråd dels om forsøgsuddannelsen i ny cirkus, dels ministerens arangementer på Akadamiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK).

Kulturminister Uffe Elbæk (R) vil ikke som minister have ansvaret for den cirkusuddannelse, som i forbindelse med finansloven fik seks millioner kroner.

Det siger ministeren, der onsdag er indkaldt i samråd for at forsvare sit tætte forhold til AFUK, Akademikiet for Utæmmet Kreativitet, hvor hans mand arbejder som skolesekretær, og hvor ministeren selv tidligere har siddet i bestyrelsen.

- Der er på nuværende tidspunkt ikke er taget stilling til en konkret udformning og placering af forsøgsuddannelsen. Der skal i 2013 forhandles om den nærmere udformning og placering mellem staten og Københavns Kommune. For at undgå yderligere mistanke og tvivl om sammenblanding af interesser vil jeg derfor til den tid anmode statsministeren om, at ansvaret for de konkrete forhandlinger henlægges til et andet ministerium, siger Uffe Elbæk.

Han understreger samtidig, at ønsket om en cirkusuddannelse har eksisteret, længe før han blev minister sidste år.

- Vi opfylder et ønske, der har eksisteret i Københavns Kommune, teaterbranchen og på tværs af politiske partier igennem en årrække. En forsøgsuddannelse på et videregående niveau vil understøtte nycirkus’ potentiale og levere et positivt bidrag til den danske oplevelsesøkonomi. Samtidig vil det løfte scenekunsten i Danmark, siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk skal i dagens samråd, der er proppet med tilhørere, også forsvare, hvorfor han i sin tid som minister har brugt 180.000 kroner på i alt fem arrangementer på AFUK.

Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, vil ikke endegyldigt garantere hans fremtid som minister, før det står klart, at han ikke har begået noget ulovligt. Det sagde ordføreren på vej til samrådet.

Både den radikale leder Margrethe Vestager (R) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har fredet Uffe Elbæk i sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks