Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk var blevet advaret af embedsmænd

Kulturminister Uffe Elbæk ændrede forklaring i samråd og sagde, at han blev advaret af en embedsmand mod flere arrangementer på AFUK. Før mødet afviste han, at embedsværket havde advaret.

Kulturminister Uffe Elbæk ankommer til samråd tirsdag.
Kulturminister Uffe Elbæk ankommer til samråd tirsdag.

Det viser sig nu, at kulturminister Uffe Elbæk (R) rent faktisk blev advaret af en embedsmand om, at det var en dårlig ide at lægge mange arrangementer på AFUK. Det svarede Uffe Elbæk pludselig efter to en halv times samråd i Folketingets Kulturudvalg, skriver bt.dk.

Uffe Elbæk sagde ellers før samrådet, at han ikke var blevet advaret af sine embedsmænd. Flere politikere er rystede over de nye oplysninger.

- Jeg synes, samrådet helt har ændret karakter i en meget uheldig retning, siger Jørgen Arbo-Bæhr (EL).

- Det er et spørgsmål, om Folketinget er blevet ført bag lyset, siger Inger Støjbjerg (V), som dermed lægger op til at involvere ministeransvarlighedsloven, som kan fælde en minister.

Uffe Elbæk gentog sin beklagelse under samrådet.

- Jeg ville ikke lægge de fem arrangementer der. Under de første tre vidste jeg ikke, min mand ville blive ansat. Jeg er ked af, at jeg ikke indså, at det var dumt at lægge to arrangementer mere på AFUK.

- Men jeg fastholder, at jeg ikke havde planlagt at afsætte penge til nycirkusuddannelsen. Jeg er ikke skyldig i vennetjenester eller nepotisme. Jeg kan se mig selv i øjnene, sagde kulturministeren.

Udaterede fakturaer

Det er også kommet frem, at fakturaerne fra AFUK hverken var dateret eller forsynet med fakturanummer, som de skal efter loven. Tidligere justitsminister Lars Barfoed (K) mener, at Uffe Elbæk »er tæt på at føre kulturudvalget bag lyset«.

- Han bruger meget energi på at forklare, at det ikke er sikkert at, nyartistuddannelsen skal ligge i AFUKs regi. Men det er jo helt tydeligt, at et er det, er er meningen. Hvis man prøver at føre udvalget bag lyset, er det en meget alvorlig sag.

Er det noget, der kan koste ham ministerposten?

- Det ved jeg ikke, men han er tæt på at lyve og det er meget alvorligt. Og jeg er ikke blevet klogere af hans svar på mine spørgsmål. Det er det ene cirkus. Så nu vil jeg bede om at få udleveret alle mødereferater, siger Lars Barfoed til bt.dk.

Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, siger, at der ikke kun skal ulovligheder til, for at Enhedslisten trækker sikkerhedsnettet væk under kulturministeren og fyrer ham. Mindre kan også gøre det.

- Det er vigtigt om han har opført sig modent som minister. Hvis han har opført sig moralsk forkasteligt som minister, så synes vi også, han har et alvorligt problem. Det er en gråzone, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.