Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk skal stå skoleret i nepotismesag

Efter et møde med kulturminister Uffe Elbæk (R) har Enhedslistens kulturordfører valgt at kalde ham i samråd om sagen om muligt overforbrug og nepotisme.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) slipper ikke for at forklare, hvorfor han har brugt 180.000 kroner på fem arrangementer på uddannelsesstedet Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor han selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand, Jens Pedersen, er ansat.

Det står klart, efter at Enhedslisten kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, har kaldt Elbæk i samråd om sagen efter et møde mellem de to politikere lørdag eftermiddag.

- Jeg sagde til kulturministeren, at uanset hvad han forklarer, så skal vi have en officiel og offentlig forklaring på det. Derfor indkalder jeg ham i samråd, hvor alle kan finde ud af, hvad han har gjort, og hvad han har som forsvar for, at han har lavet så mange arrangementer på én kulturinstitution, siger Jørgen Arbo-Bæhr til Berlingske Nyhedsbureau.

- Inden samrådet skal vi have en redegørelse, og jeg sagde til ham, at det bør gå stærkt, og det var han enig i. I dag prøvede han blot at forklare sig lidt. Jeg synes stadig, der er noget mystisk ved sagen, tilføjer Enhedslistens kulturordfører.

Tidligere har ministeren fået kritik for, at AFUK som det eneste nye initiativ på kulturområdet fik en bevilling på seks millioner kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.