Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk: Pia K drevet af hævngerrighed

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, er drevet af menneskelig smålighed, lyder det fra tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

Pia Kjærsgaards (DF) ageren i sagen om tidligere kulturminister Uffe Elbæk (R) og hans tætte forhold til Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) har ændret Uffe Elbæks syn på den tidligere DF-formand.

Tidligere betegnede han Pia Kjærsgaard som den politiske modstander, han har størst respekt for. Men efter forløbet, der ledte til Elbæks afgang som kulturminister, er holdningen ændret.

Det siger han i et interview med netavisen Altinget.dk, hvor han bliver spurgt om, hvilken modstander han har størst respekt for.

- Inden det her forløb med AFUK nævnte jeg Pia Kjærsgaard. Men hendes stjerne er godt nok dalet meget. Efter det her forløb og med de ting, hun har udtalt, så tænker jeg på, hvor hendes kynisme kommer fra, siger Uffe Elbæk.

- Jeg tror egentlig et eller andet sted, at hun har en oprigtig ærlighed, men det her forløb har sat stort spørgsmålstegn ved, om hun dybest set er drevet af hævngerrighed. Menneskelig smålighed er nok den formulering, jeg vil bruge, siger han.

Da sagen rullede, beskyldte Pia Kjærsgaard blandt andet Elbæk for magtarrogance.

- Det er magtarrogance og kammerateri, der er foregået. Det kan der næppe herske tvivl om, og det tror jeg også, at ministeren har fattet, efter han sådan lettere panikslagen indkalder til møder individuelt med ordførerne her i weekenden. Jeg tror, han føler, det brænder noget under ham, sagde Kjærsgaard, da sagen havnede i medierne, og Elbæk inviterede partiernes kulturordførere til en forklaring.

I interviewet sår Uffe Elbæk også tvivl om, hvorvidt han er politiker om fem år.

- Jeg ved ikke, om jeg er folketingspolitiker. Men jeg bliver ved med at være et politisk menneske. Fem år er langt ude i fremtiden, men jeg har været et politisk menneske i hele mit voksenliv. Om det så er i byrådet, i en bevægelse, i et ministerium eller i Folketingssalen, så handler det om en politisk interesse og ønsket om at ændre samfundet, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.