Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk: Jeg skulle have stoppet arrangementerne

Kulturministeren fortryder, at han gennemførte arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), efter hans mand var blevet ansat på uddannelsesstedet.

Det var mangel på politisk dømmekraft fra kulturminister Uffe Elbæks (R) side, at han afholdt arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) på Vesterbro i København, efter uddannelsesstedet havde ansat hans mand.

Det indrømmer kulturministeren i et interview med TV2 News.

- Der er meget, jeg gerne ville have gjort anderledes, siger Uffe Elbæk og fortsætter:

- Jeg skulle have stoppet arrangementerne, da min mand blev ansat i maj måned. Og jeg er ked af det på AFUKs vegne og på min mands vegne.

Ministeren erkender, at det ser uheldigt ud, at han har brugt 180.000 kroner af ministeriets penge på fem arrangementer på uddannelsesstedet, hvor han selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand blev ansat som skolesekretær i maj 2012.

Men han understreger, at alle arrangementer har været fagligt begrundet. Derfor vil Uffe Elbæk heller ikke selv vurdere, hvorvidt sagen skal få konsekvenser for ham som minister.

- Det skal jeg ikke afgøre, siger kulturministeren.

Enhedslisten har krævet en redegørelse fra Uffe Elbæk, mens Venstre har bedt ministeren om selv at tage initiativ til en uvildig undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Det første ser Uffe Elbæk frem til at levere.

- Jeg glæder mig til at tage en ordentlig samtale med mine kollegaer i kulturministeriet, og jeg ser frem til at give den redegørelse. Kulturministeriet er klar til at komme med de informationer, der er brug for, siger Uffe Elbæk til TV2 News.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.