Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elbæk: Jeg førte ingen bag lyset

Kulturminister Uffe Elbæk mener ikke, at han gjorde noget forkert ved at holde advarsel fra embedsmand i Kulturministeriet hemmeligt.

Kulturminister Uffe Elbæk på vej i samråd tirsdag.
Kulturminister Uffe Elbæk på vej i samråd tirsdag.

Embedsfolk i Kulturministeriet forsøgte at advare kulturminister Uffe Elbæk (R) mod at lægge ministerielle arrangementer på gøglerskolen AFUK.

Det kom frem under dagens samråd i Folketingets Kulturudvalg - til stor overraskelse for udvalgets medlemmer. Forud for samrådet havde kulturministeren nemlig sagt, at han ikke var blevet advaret.

Over for TV 2 afviser Uffe Elbæk dog, at han har forsøgt at føre nogen bag lyset.

- Jeg synes ikke, jeg burde have fortalt om advarslen, for hvis jeg syntes det så havde jeg gjort det, erklærer han over for TV 2.

Dårlig politisk dømmekraft

Kulturministeren erkender, at hans tavshed om advarslen kan være et udslag af dårlig politisk dømmekraft.

- Det kan godt være, at det er tilfældet. Men der er tale om en helt udramatisk samtale om en debatarrangement, som vi beslutter at holde på Filmskolen i stedet, forklarer Uffe Elbæk.

Ifølge TV 2s oplysninger hænger posten som kulturminister i en meget tynd tråd for Uffe Elbæk, men selv ønsker han ikke at kommentere forlydenderne.

- Nu skal jeg høre, hvad min statsministeren siger, lyder det fra Elbæk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.