Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL vil give alle gymnasieelever gratis psykologhjælp

Enhedslisten møder op til tirsdagens forhandlinger med et udspil, der indfører lærermentorer til alle elever.

Der er for mange, der dropper ud af gymnasiet, og en af årsagerne er psykiske og sociale problemer. Derfor vil Enhedslisten give de elever, der har brug for det, gratis psykologhjælp.

- Regeringens udspil handler om, hvordan vi holder de unge ude af gymnasiet ved at opstille karakterkrav, siger uddannelsesordfører Jakob Sølvhøj.

- Vi synes, at man i stedet skal se på, hvordan man fastholder de unge. Vi ved, at for mange falder fra, og at det i høj grad handler om personlige problemer.

Efter sidste uges møder med samtlige partier holder minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) tirsdag det første fællesmøde i forhandlingerne om en ny gymnasieaftale.

Og her er Enhedslisten også indbudt, selv om partiet ikke er med i forliget. Det samme gælder Liberal Alliance og Alternativet.

Regeringen forhandler kun med partier, der accepterer et karakterkrav på 4 i dansk og matematik. Det har Enhedslisten ikke tænkt sig at gøre, men Jakob Sølvhøj ser heller ikke meldingen som et ultimatum:

- Jeg var til møde med ministeren i torsdags, hvor der ikke var samme stemning, som man oplevede i pressen. Jeg oplevede ikke ministeren som ultimativ. Så jeg regner også med at sidde med i forhandlingerne efter tirsdagens møde.

Enhedslisten foreslår, at der afsættes 30 millioner kroner til psykologhjælpen. Samtidig skal hver elev have en lærermentor.

Derudover lægger partiet op til at åbne for A-niveau i fagene Drama, billedkunst, mediefag, geografi, filosofi og psykologi.

Partiet foreslår også, at man kan starte på HF om vinteren, og at der gives færre karakterer - ligesom skolerne skal have mulighed for at oprette karakterfri klasser.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.