Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL vil forhandle kontanthjælp med regeringen

Enhedslisten lægger nu ti bud til en reform af kontanthjælpen på bordet i håb om, at regeringen er klar til at forhandle.

Med ti konkrete forslag til ændringer i kontanthjælpssystemet håber Enhedslisten at komme i gang med forhandlingerne om en kontanthjælpsreform med regeringen.

- Vi har i et halvt år forgæves opfordret regeringen til at åbne forhandlingerne, siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø) i en pressemeddelelse.

Enhedslisten vil blandt andet sikre flere tilbud til de langtidsledige.

- Alt for mange mennesker er endt på kontanthjælp. De skal have ret til og hjælp til at få en uddannelse eller et arbejde. Problemet er ikke, at mennesker på kontanthjælp er dovne. Problemet er, at de ikke har fået mulighed for et arbejde eller plads på en uddannelse, siger Christian Juhl.

Desuden vil Enhedslisten gøre det muligt for kontanthjælpsmodtagere at tjene penge, hvilket skal styrke tilknytningen til arbejdsmarkedet.

- Enhedslisten vil gerne have flere kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdspladserne. Derfor foreslår vi, at mennesker på kontanthjælp kan tjene op til 2000 kr. uden at blive modregnet i kontanthjælpen, siger han.

Enhedslisten ønsker også, at forpligtelsen til ægtefælleforsørgelse bliver fjernet. Det vil ifølge Christian Juhl for mange familier fjerne tvivlen om, hvorvidt det kan betale sig at tage et arbejde. Endelig ønsker Enhedslisten et opgør med »useriøse« private aktører.

- Vi vil have udskiftet den dyre og meningsløse aktivering med ret til uddannelse eller arbejde, siger Christian Juhl.

- Der er også en del penge at spare på de private aktører, der bliver godt betalt for at tilrettelægge aktiveringsforløb af meget svingende kvalitet.

Regeringen ventes inden for kort tid at fremlægge sit bud på en reform af kontanthjælpssystemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.