Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL-top: Revolution inden 20 år

Markante politikere vil omstyrte Danmark.

- Vi kan se, hvad der sker i Sydeuropa lige nu. Tingene kan også bryde sammen i Danmark, så vi får et økonomisk kollaps, mens det går op for befolkningen, at politikerne mangler legitimitet, siger Per Clausen.
- Vi kan se, hvad der sker i Sydeuropa lige nu. Tingene kan også bryde sammen i Danmark, så vi får et økonomisk kollaps, mens det går op for befolkningen, at politikerne mangler legitimitet, siger Per Clausen.

En gennemgribende revolution kan med ét ryk blive virkelighed i Danmark inden 20 år.

Omstyrtningen vil betyde, at staten overtager hovedparten af bankerne, fondsbørsen lukker, ansatte overtager virksomhederne og militæret nedlægges. Sådan lyder det fra Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, og flere centrale medlemmer af Enhedslisten.

- Jeg tror, at revolutionen vil komme i ét ryk, og jeg tror, at den kan komme inden 20 år, siger han.

Det seneste år har partiets ledelse ellers lagt vægt på, at partiprogrammets omtale af en socialistisk revolution var »støvet« og trængte til at blive gennemskrevet. Men Enhedslisten vil fortsat omstyrte Danmark.

- Vi kan se, hvad der sker i Sydeuropa lige nu. Tingene kan også bryde sammen i Danmark, så vi får et økonomisk kollaps, mens det går op for befolkningen, at politikerne mangler legitimitet. Jeg kender ikke nogen i Enhedslisten, som ikke tror på revolutionen, siger Per Clausen, der understreger, at revolutionen bør forløbe uden vold.

Heller ikke fungerende politisk ordfører, Pernille Skipper, er bange for at tale om en »revolution« i Danmark. I de seneste meningsmålinger står Enhedslisten til ca. 12 pct. af stemmerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.