Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Svært at finde op og ned i ny Støjberg-sag

Det er uacceptabelt, hvis Støjbergs ministerium har kendt til ulovlig regel i tre år, siger EL-ordfører.

København. Det er helt uacceptabelt, hvis Udlændinge- og Integrationsministeriet har kendt til ulovlig sagsbehandling i op til tre år uden at reagere.

Sådan lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen, udlændingeordfører for Enhedslisten.

Udmeldingen kommer, efter at ministeriet har erkendt, at man har undladt at reagere, på trods af at ministeriet kendte til den ulovlige regel.

Johanne Schmidt-Nielsen kalder sagen for "mystisk".

- Her har vi eksperter, der har svært ved at få øje på den ulovlighed, som Inger Støjberg-ministeriet selv mener er foregået i ministeriet.

- Det plejer at være den anden vej rundt, siger ordføreren til Ritzau.

Udlændingemyndighederne har ikke reageret på en regel i udlændingeloven, der indebærer ulovlig forskelsbehandling. Det skriver Dagbladet Information.

Sagen drejer sig om flygtninge og andre udlændinges muligheder for at beholde opholdstilladelse i landet via tilknytning til arbejdsmarkedet, såfremt de mister deres oprindelige opholdstilladelse.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) har erkendt i et bilag, der er sendt til Folketingets Integrationsudvalg, at ministeriet ikke har reageret på fejlen, på trods af at ministeriet var opmærksom på den.

Men det er ikke alle, der ser problemet lige klart. Juraprofessor Jens Vedsted-Hansen fra Aarhus Universitet savner en mere detaljeret forklaring.

- Jeg undrer mig umiddelbart over, at der skulle være tale om konventionsstridig forskelsbehandling, siger han til avisen.

Det er en lidt mærkelig sag, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Jeg synes faktisk, at det er ret svært at finde ud af, hvad der er op og ned, siger hun.

Sagen kommer frem, i kølvandet på at Støjberg er blevet kritiseret for ulovlig behandling af andre sager.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) glæder sig over sangens udfald.

- Jeg forstår det sådan, at det, der kommer ud af det, er, at man strammer op på den praksis, der er, og den lovgivning, der er.

- Så vil det ikke længere være muligt for en flygtning at undgå at blive sendt hjem, fordi vedkommende har været i arbejde i en toårig periode, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.