Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL splittet om dagpengekompromis

Enhedslistens magtfulde hovedbestyrelse, der skal godkende en finanslovsaftale, var splittet lørdag aften, da der skulle gives mandat til folketingsgruppen.

Bjarne Thyregod fra Enhedslistens hovedbestyrelse stemte imod at give mandat til folketingsgruppen til at sige ja til finansloven.
Bjarne Thyregod fra Enhedslistens hovedbestyrelse stemte imod at give mandat til folketingsgruppen til at sige ja til finansloven.

Allerede torsdag aften blev Enhedslisten vigtige hovedbestyrelse præsenteret for den dagpengeløsning, som nu gennemføres med finansloven.

Trods det blot blev til en midlertidig løsning, gav hovedbestyrelsen partiets politiske ledelse det endelig mandat til at sige ja. Men hovedbestyrelsen var uenig.

Medlem af hovedbestyrelsen, Bjarne Thyregod, stemte imod.

- Det her er en finanslov, som Jarl Cordua (liberal blogger, red.) kalder den mest borgerlige i mange år. Så kan det ikke blive godt. Vi har fået ændret den fra mørkeblå til lyseblå. Nulvækst i det offentlige kan ikke undgå at medføre massive nedskæringer i staten og kommunerne, siger Bjarne Thyregod.

Han understreger, at beslutningen om at indgå finanslovsaftalen kommer til at blive debatteret højlydt i partiet frem mod Enhedslistens årsmøde.

Hovedbestyrelsesmedlemmer Signe Færch stemte derimod ja.

- Det har været en rigtig svær beslutning og et stort dilemma for Enhedslisten. Det løser langt fra hele dagpengeproblemet. Men det var ekstremt vigtigt at sikre noget forsørgelse til de, der ryger ud af dagpengesystemet. Samtidig lignede det på et tidspunkt en aftale med Venstre. Det frygtede vi, siger Signe Færch.

Ingen af de to vil fortælle, hvor mange fra hovedbestyrelsen, der sagde nej. Det offentliggør partiet senere på dagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.