Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL rystet over skattelettelser til erhvervslivet

Regeringens plan om at sænke selskabsskatten er både spild af penge og dybt asocialt, mener Enhedslistens finansordfører, der håber, at regeringens bagland vil gøre oprør.

Frank Aaen.
Frank Aaen.

Endnu et punkt er blevet føjet til listen med Enhedslistens skuffelser over regeringen. Ifølge flere medier er regeringen på vej med en konkurrenceevnepakke, der blandt andet indebærer lavere selskabsskat, noget der ryster støttepartiets finansordfører, Frank Aaen (Ø).

Han betegner forslaget som dybt asocialt.

»Man finansierer pakken ved at tage penge fra de studerende og arbejdsløse. Milliarderne skal i stedet gå til store virksomheder, som betaler rekordstore udbytter, har rekordstore kassebeholdninger og masser af penge til at investere. Det er både asocialt og spild af penge,« siger Frank Aaen.

I stedet bør man ifølge Enhedslisten satse på at skabe arbejdspladser i eksempelvis håndværksvirksomheder gennem offentlige investeringer.

»Håndværkerne har brug for nogen der vil købe deres ydelser. Derfor peger vi på energirenoveringer, offentlige byggeri og forbedring af den kollektive trafik. Det skaber arbejdspladser, også i den private sektor,« siger han.

Tidligere har Enhedslistens stået måbende tilbage i forbindelse med regeringens skattereform, opgivelsen af betalingsringen og senest forslaget til en ny SU-reform.

»Med konkurrenceevnepakken tager man et skridt mere væk fra det, som regeringen gik til valg på. Jeg har ikke hørt nogen i regeringen tale om lettelse af selskabsskatten eller forringelse af SU tidligere, så jeg håber, at baglandet i alle tre regeringspartier vil forsøge at få regeringen til at ændre kurs,« siger finansordføreren.

Noget kunne da også tyde på, at utilfredsheden ulmer i baglandet. Søndag aften florerer der et væld af skuffede og vrede kommentarer på de sociale medier, blandt andet på Twitter, hvor den socialdemokratiske debattør og folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen skriver:

»Det er meget sjældent at jeg løber tør for ord.. Lige nu er et af dem.. #selskabsskat #dkpol #wow«.

Peter Hummelgaard ønsker foreløbig ikke at uddybe sit tweet over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Tweetet siger en hel del om, hvad jeg mener om forslaget. Jeg skal tænke mine ord grundigt igennem, før jeg siger mere,« lyder det fra den tidligere formand for den socialdemokratiske ungdomsorganisation DSU.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.