Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Regeringens medicin er forkert

Enhedslisten tror ikke på, at regeringens varslede pakke til erhvervslivet kan skabe de nødvendige job.

Det er glædeligt, at regeringen har erkendt, at det er nødvendigt at gøre mere for at skabe arbejdspladser.

Sådan lyder det fra Enhedslisten, der dog ikke har den store tro på, at regeringens varslede pakke til erhvervslivet, der skal forbedre konkurrenceevnen og skabe job i det private, vil få effekt.

- Nu har vi i mange måneder hørt fra regeringen, at når bare folk begyndte at falde ud af dagpengesystemet, så skulle de nok blive motiverede til at finde job, og når bare vi gav virksomhederne en ekstra skatterabat, så skulle de nok begynde at investere. Ingen af delene har passet. Så er det da mærkelig bare at foreslå mere af det samme, siger Stine Brix (Ø), der er medlem af finansudvalget for Enhedslisten, i en skriftlig kommentar.

Hun peger på, at der ikke er nogen efterspørgsel, og så længe der ikke er nogen efterspørgsel i Danmark eller Europa, vil virksomhederne ikke ansætte.

Ifølge Stine Brix må staten og kommunerne derfor nu på banen.

- I øjeblikket er der helt nødvendige investeringer i for eksempel energieffektiviseringer, der ikke bliver lavet, selv om de ville tjene sig selv hjem, forbedre miljøet og samtidig skabe arbejdspladser, siger hun.

- Alligevel forsøger regeringen i stedet med en politik, der ikke virker.

Regeringen forventer at fremlægge sin pakke inden for få uger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.