Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Regeringen vil ikke have akutjobresultater frem

Regeringen har en klar interesse i ikke at undersøge, hvor mange langtidsledige der bliver ansat i akutjob, mener Enhedslisten.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Regeringen ved udmærket godt, at effekten af akutjobbene ikke er, som man havde håbet, og derfor har man ingen interesse i at undersøge, hvor mange akutjob der rent faktisk går til de langtidsledige danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

Sådan lyder kritikken fra Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), der kalder det »fuldstændig uacceptabelt«, at man ikke holder nøjere øje med, hvem der løber med akutjobbene.

»Mit klare indtryk er, at man udmærket godt ved i regeringen og hos arbejdsgiverorganisationerne, at det her overhovedet ikke har den effekt, som man sagde, det ville have, og derfor har man sådan set heller ikke rigtig nogen interesser i at følge med i det,« siger Per Clausen.

Ifølge Berlingske holder hverken kommunerne, staten eller de private arbejdsgivere regnskab med, hvordan det går med at få afsat akutjobbene til de langtidsledige.

Som de eneste har regionerne netop foretaget en optælling, og den viser, at kun 43 ud af 1.745 akutjob i løbet af halvanden måned er gået til langtidsledige.

Samtidig peger Per Clausen på, at der i løbet af årets første tre uger var omkring 5.000 personer, der røg ud af dagpengesystemet.

»Det er efter vores opfattelse et klart signal om, at vi har brug for to ting: For det første har vi brug for, at der bliver gennemført nogle ændringer i dagpengesystemet, så folk ikke rasler ud i tusindvis hver måned. Det andet, vi har brug for, er at sætte gang i initiativer, der kan skabe arbejdspladser her og nu,« siger Per Clausen.

Offentlige og private arbejdsgivere har forpligtet sig til at slå i alt 12.500 akutjob op i løbet af første halvår af 2013. Ingen har dog pligt til rent faktisk at ansatte dem, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.