Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Regeringen fortsætter fejlslagen Afghanistan-indsats

Hos Enhedslisten er der dyb skuffelse over, at et bredt flertal i Folketinget er parat til at sende danske kampfly til Afghanistan, når Danmark trækker sine soldater hjem.

Enhedslisten stiller sig dybt uforstående over for den nye Helmand-plan, som regeringen ønsker at indføre i Afghanistan. Regeringen åbnede mandag op for at sende seks F16-fly til det krigshærgede land i forbindelse med, at Danmark trækker sine tropper hjem - men det er dybt skuffende mener forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (Ø).

- Det er dybt beklageligt, at man efter 12 års krig ikke er blevet klogere. Det er trist, hvis den forandring i krigsdeltagelsen, den tilbagetræning, som mange havde håbet, bare bliver en ændring af indsatsen. Det er dybt skuffende, siger han.

De øvrige partier i Folketinget bakker ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger op om forslaget, Venstre og De Konservative har tidligere presset på for at sende danske kampfly til Afghanistan, men Danmark burde stedet fokusere på at skabe fred, mener Enhedslisten.

- Danmark burde trække alle soldater og kampfly hjem og koncentrere sig om at finde en politisk løsning på konflikten. Vi bør presse på for en forhandlet fred, så man kan genopbygge landet, forklarer Nikolaj Villumsen.

En endelig afgørelse vil først blive truffet til sommer, da en udsendelse af kampfly kræver, at det danske mandat fra Folketinget revideres, og at der fortsat er flertal bag beslutningen. Men lykkes det regeringen at få flertal for udsendelsen af kampflyene, vil det blot forlænge en i forvejen fejlslagen dansk indsats i Afghanistan, mener Nikolaj Villumsen.

- Vi kæmper ikke længere for at skabe fred og demokrati, nu bekæmper man terrorister. Men enhver kan se, at det ikke har fjernet terrortruslen. Vi skal ikke fortsætte den fejlslagne indsats, påpeger Enhedslistens forsvarsordfører over for Berlingske Nyhedsbureau.

Hvis Danmark beslutter sig for at sende flyene til Afghanistan, vil det være første gang siden 2002-2003, at Danmark bidrager med kampfly til luftstøtte i Afghanistan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.