Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL opfordrer til pres på regeringen

Ud af 100 akutjob er kun 41 gået til personer, der står til at falde ud af dagpengesystemet. Der er brug for en langt større indsats, lyder det fra Enhedslisten.

Per Clausen, Enhedslisten.
Per Clausen, Enhedslisten.

Enhedslisten opfordrer fagforeninger, kommuner og a-kasser til fortsat at lægge pres på regeringen for at få den til at komme med en løsning, der holder hånden under de danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

Opfordringen kommer på baggrund af en stikprøve foretaget af Jyllands-Posten, der viser, at akutjobbene i stort omfang ikke går til de langtidsledige. Avisen har undersøgt 100 akutjob. Kun 41 stillinger gik til personer, der står til at miste dagpengene, og det viser med al tydelighed, at der er behov for flere tiltag, lyder det fra gruppeformand, Per Clausen (Ø).

- På den måde ordningen er lavet, vidste man godt, at en stor del af jobbene ville gå til andre end langtidsledige. Det er så også det, der er sket, og det er også derfor, at der er brug for en langt større indsats både i forhold til at skaffe arbejdspladser og i forhold til at give folk en længere dagpengeperiode, siger han.

Per Clausen peger på, at Enhedslisten i forbindelse med finansloven for næste år blandt andet har sikret, at ledige, der har opbrugt deres dagpengeret, får ret til en økonomisk ydelse i et halvt år, hvis de tager en uddannelse. Men der er behov for langsigtede løsninger, mener han.

- Jeg tror, det er rigtig vigtigt, at fagforeninger, a-kasser, kommuner og så videre tager de her problemer op med regeringen og siger til regeringen, at de skylder at komme med en fuld løsning på det her problem, siger Per Clausen, der erkender, at det på baggrund af de seneste tal godt kan se lidt sort ud.

- Regeringen vil tilsyneladende ikke, og derfor kan man godt blive lidt pessimistisk. På den anden side må man sige, at tre gange har Corydon (finansminister Bjarne Corydon (S), red.) sagt, at det var den fulde og den hele løsning, og ingen af gangene har det været rigtigt, og hver gang har vi kunnet presse ham til lidt mere, så vi håber stadig på, at det kan lade sig gøre, siger Per Clausen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.