Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Østergaard fortsætter med at sparke nedad

Enhedslisten skoser Morten Østergaards forslag om at hæve pensionsalderen. Ministeren fortsætter med at sparke til de syge og nedslidte, lyder kritikken.

»Det handler om mennesker«, står der på de Radikales valgplakater, men det slogan er falsk og løgnagtigt, lyder det fra Enhedslisten.

Det seneste bevis finder partiet i økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaards (R) udmeldinger om pension i Jyllands-Posten, hvor den radikale leder taler for at hæve pensionsalderen, efter nye prognoser fastslår, at danskerne vil leve endnu længere.

Men det er nemt for en »akademiker« som Morten Østergaard at skrue på den slags parametre, siger Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen (Ø).

»Hver gang man hæver pensionsalderen, så hæver man også efterlønsalderen, og så straffer man de mennesker, der er nedslidte og syge. De mennesker har Morten Østergaard allerede straffet flere gange ved en stribe hårdhændede reformer. Nu giver ham dem så lige et spark mere,« siger Finn Sørensen.

Økonomi- og indenrigsministerens argument for at hæve pensionsalderen er, at vi alle bliver ældre, og at der derfor er behov for, at vi alle arbejder længere for at afkorte perioden, hvor vi er parkeret på passive ydelser. Men det er en dårlig undskyldning, mener Finn Sørensen, der opfordrer regeringen til i stedet at droppe skattelettelser, hvis man frygter at stå med et finansieringsproblem senere.

»Skulle der endelig komme til at mangle lidt penge i 2020, så kan vi jo passende rulle nogle af de skattelettelser tilbage, som de velbjærgede har badet sig i, under den nuværende og den forhenværende regering,« siger Finn Sørensen.

Socialdemokraterne afviser i Jyllands-Posten, at man for nuværende er parat til at hæve pensionsalderen. Partiets finansordfører, Jesper Petersen (S), siger i stedet, at man vil fokusere på at følge den planlagte forhøjelse, der træder i kraft i 2022, når pensionsalderen hæves fra 65 til 67 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.