Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Løkkes dagpengeåbning har kun symbolsk værdi

Enhedslisten støtter Lars Løkke Rasmussens forslag om, at også korte ansættelser skal kunne give ret til dagpenge. Dog er det en lappeløsning, som kun vil gavne nogle ganske få, lyder det.

Alt, der kan gavne de arbejdsløse, er positivt.

Det fastslår Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø), i kølvandet på Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens (V) udmelding om, at også kortere ansættelser skal kunne give ret til dagpenge i korte perioder.

»Hvis det kan hjælpe nogle arbejdsløse, synes jeg, det er fint. Enhver forbedring og enhver ting, der gavner de arbejdsløses situation, hilser vi velkommen,« siger Christian Juhl.

Men det løser dog ikke problemet, understreger han:

»Det er så lille en åbning, at den kun har symbolsk værdi. Det kan gavne nogle få, men det er ikke en egentlig løsning,« siger Christian Juhl.

Det var i et interview i DR 2s »Vi ses hos Clement« fredag aften, at Lars Løkke Rasmussen åbnede op for ændringer i dagpengesystemet.

Det sker efter, at LO og FTF tidligere på ugen efterspurgte, at kortere jobforløb også skal kunne give ret til dagpenge.

»Det overrasker mig slet ikke, at Lars Løkke åbner op for det her nu, for han skal jo komme med et eller andet. Der skal findes nogle løsninger - det må selv de mest stædige folk af dem, der har vedtaget forringelserne i 2010, snart indse,« siger Christian Juhl.

Hos Socialdemokraterne glæder politisk ordfører Maja Panduro (S) sig over Løkkes udmelding.

»Det er jo kun glædeligt, hvis Lars Løkke nu fortryder den dagpengereform, som han og Kristian Thulesen Dahl (DF) lavede. Vi socialdemokrater ønsker et dagpengesystem, hvor færre falder ud, og sikkerhedsnettet er bedre. Hvordan det præcist skal udformes, afventer vi kommissionens anbefalinger om,« skriver hun i en SMS til Berlingske Nyhedsbureau med henvisning til den dagpengekommission, der til september skal komme med et bud på justeringer af dagpengesystemet.

»Der er kommet gode tanker fra LO og FTF, og jeg vil gerne understrege, at det for Socialdemokraterne er helt naturligt at lytte til, hvad lønmodtagerne tænker om et nyt dagpengesystem. Vi skal have et nyt og bedre dagpengesystem, som hviler på et bredt flertal. Og det er Socialdemokraterne garanten for,« fortsætter hun.

I det nuværende dagpengesystem kræver det et års arbejde for at optjene retten til to års dagpenge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.