Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Løkke siger ikke hele sandheden om bankpakken

Lars Løkke Rasmussen misinformerer om den omstridte Bankpakke 2, lyder kritikken fra Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Det lugter, når både Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og tidligere økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) har brug for søforklaringer for at forklare forløbet omkring den meget omdiskuterede Bankpakke 2, lyder det fra Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen.

Det er dokumentaren »Sikke en fest«, der mandag blev sendt på DR, der for alvor har sat gang i diskussionen om Bankpakke 2, der ifølge dokumentaren har kostet den danske stat milliarder.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen, der dengang var statsminister, blev Bankpakke 2 ikke til for at redde bankerne, men for at sørge for, at der var penge til at låne ud til kunderne. Den forklaring giver Frank Aaen dog ikke meget for.

- Det nærmer sig misinformation, når Lars Løkke Rasmussen i dag hævder, at Bankpakke 2 slet ikke handlede om at redde banker, men alene om at sikre kredit til virksomheder og borgere, og at bankerne bare ville have skåret ned på udlånene, hvis ikke staten var trådt til med yderligere milliardstøtte, siger Frank Aaen.

- Man kan ikke lave den skelnen så skarpt, for hvis bankerne havde forsøgt at slanke balancen i det omfang i januar 2009, så ville både banker og kunder være endt i fallit, for sagen er jo, at ingen kunne låne penge. Så selvfølgelig handlede Bankpakke 2 også om at redde banker, siger Frank Aaen.

Han har kaldt erhvervsministeren i samråd om sagen, men muligvis bliver der behov for flere tiltag for at få kastet lys over forløbet, mener Frank Aaen.

- Løkkes bortforklaring følger efter Lene Espersens undskyldning om, at det teknisk ikke kunne lade sig gøre, at lade staten få del i en eventuel upside som betaling for statens milliardstøtte, selv om det angiveligt var på forhandlingsbordet helt til det sidste og selv om det var anbefalingen fra de dyrt betalte konsulenter, og selv om Sverige med succes har brugt en tilsvarende model. Der er noget, der lugter, når den tidligere regering har brug for så mange søforklaringer, siger Frank Aaen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.