Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL kræver samråd i sag om momsfusk med terrortråde

Svindelsag med mulige tråde til terrorister viser, at Skat er økonomisk udsultet, mener SF og Enhedslisten.

København: DR's afsløring af, at flere terrormistænkte muligvis har finansieret deres aktiviteter gennem momssvindel i Danmark, får nu Enhedslisten til at kalde både skatteministeren og justitsministeren i samråd i Folketinget.

Samtidig kræver partiet, at Skat og Bagmandspolitiet får tilført flere penge.

- Skat er blevet beskåret helt vanvittigt de sidste mange år. Og der mangler ressourcer hos Bagmandspolitiet også, siger Pernille Skipper, Enhedslistens retsordfører, i en skriftlig meddelelse og fortsætter:

- Det kan godt være, at det har virket som fine penge at spare på den korte bane for regeringen, men nu ser vi jo, hvad det kan betyde. Ikke nok med at der mangler millioner i statskassen. Pengene kan tilmed være gået til at finansiere ekstremistiske islamisters myrderier.

SF's rets- og skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, mener også, at Skat og Bagmandspolitiet har brug for flere penge.

- Økonomisk kriminalitet er et af de eneste områder, hvor kriminaliteten er stigende. Terrorplaner skal finansieres, og som det ser ud i denne sag og andre, så er der forbindelse til økonomisk kriminalitet. Det er afgørende, at Bagmandspolitiet har midler nok, udtaler Lisbeth Bech Poulsen.

- Derudover har jeg også gentagne gange påpeget overfor skatteministeren, at det er helt uholdbart med så få midler til Skat, når vi ser gentagne svindelsager i milliardklassen.

Ifølge en dokumentar fra DR efterforsker Politiets Efterretningstjeneste (PET) en sag om økonomisk svindel, hvor udbyttet kan være havnet i mulige terroristers lommer.

Konkret drejer det sig ifølge DR om tre navngivne mænd, der alle er mistænkte i en spansk terrorsag.

Men de er samtidig også opført som direktører for danske selskaber, som har snydt statskassen for millioner af kroner, mener politiet og Skat.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.