Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

EL: Flere arbejdspladser er vejen til flere indvandrere i arbejde

Enhedslisten mener, at SF skyder ved siden af med en række forslag til, hvordan flere flygtninge og indvandrere kommer i arbejde. Der skal skabes flere arbejdspladser, før det får effekt.

Der er ikke brug for flere jobtitler såsom nyttejob, skånejob eller løntilskud for folk, der skal ud på arbejdsmarkedet, men i stedet konkrete arbejdspladser med ordentlige overenskomster og vilkår. Det mener Enhedslisten, efter SF lørdag har lanceret fire konkrete punkter, der skal sende flere indvandrere og flygtninge ud på arbejdsmarkedet. »SF har overordnet fat i den lange ende, men de glemmer, at der er et grundproblem, hvor vi fylder arbejdspladserne op med ansættelser på særlige ordninger, så både det offentlige og private arbejdsmarked er under pres. Derfor løses de her problemer kun ved, at vi etablerer nye arbejdspladser i det private og offentlige,« siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø).

Blandt SFs forslag er, at der i højere grad skal indgås partnerskaber med virksomhederne, som forpligter sig til at hyre personer med indvandrerbaggrund og dermed luge ud i antallet af østarbejdere. Det forslag mener Christian Juhl ikke er realistisk med de regler, der er for fri arbejdsbevægelse inden for EU.

»Jeg tror ikke på, at vi kan få færre østarbejdere i Danmark. Men jeg tror på, at vi kan regulere markedet bedre, så dem, der er her, får overenskomstmæssig løn, men vi kan ikke sætte en bom op ved grænsen,« siger han.

»Derfor er det en illusion at tro, at vi kan skubbe en gruppe ud frem for den anden.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.